İGEDÜD Onursal Başkanı Muhsin Öztürk, İsrail'in Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırıların dünyada yeterince kınanmadığını belirtti.

Başkan Öztürk'ün işte o açıklaması;

İsrail'in 10 Mayıs Pazartesi gününden bu yana Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda haddini aşan uygulamaların maalesef dünyada yeterince kınanmadığını görmekteyiz. Uluslararası (Savaş) hukukları ve antlaşmaları sadece yazılı olarak bazı kesimi korumaktan öteye gidemediğini de anlamaktayız. Bu da gösteriyor ki halen dünyada kendinin tek güç olduğunu zanneden ABD, şımarıklığını bu kez de mübarek ramazan ayını seçerek İsrail’inde ihtiyaç duyduğu iç politikalarını da gözeterek hem evrensel korku hem de Tel Aviv’de yaşayan Siyonist karşıtı olan Yahudilere aba altından sopa göstererek yeniden bölgede tam hâkimiyetini oluşturma çabalarını alenen görmekteyiz.

Ayrıca bunu yaparken tüm Müslümanların refleksini ölçmeye çalışan ABD yenidünya düzeni için stratejik kartlarını dağıtmaya devam edecektir. Bu yüzden Müslümanlar her yönlü stratejik okumalarını iyi yapmalıdır. Zaten uzun zaman önce yapılan BÜYÜK ORTA DOĞU PROJESİ konferansında alınan kararların hiç sekteye uğramadığı gerçeği yadsınamazdır. Biran önce ulusal tüm platformlarda FİLİSTİN gerçeği fiili olarak anlatılması ve en kısa zamanda Filisti’nin göbeğinde Müslümanlarca meşru birlik komisyon başkanlığı kurularak bir ofis açılması gerekmektedir.

İGEDÜD ailesi olarak Filistinli gençlerimizin durumu bizi endişelendiriyor. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamalarda, İsrail'in bölgeye düzenlediği son saldırılarda biri çocuk iki Filistinli daha şehit oldu ve böylece şehit sayısı 67'ye ulaştı. Yarılı sayısı ise 388'e yükseldi. Buda gösteriyor ki halen dünyadaki sivil toplum örgütlerin bu duruma yeterince sahip çıkmadığıdır.

Soruyoruz, Filistin’de yaşayan da bir kadın değil midir? Nerde Uluslararası Kadın Örgütleri? Soruyoruz, Filistin’de yaşayan da bir çocuk değil midir? Nerde Uluslararası Çocuk Hakları Örgütü? Filistin’de yaşayan da genç değil midir? Nerde Uluslararası Gençlik Birlikleri? Filistin’de yaşanan bir illegal savaş değil midir? Nerde Savaşa Hayır Örgütleri? Bunları görmezden gelen sivil toplum kuruluşları yaşanan bu tür vahşetlerin en büyük müsebbiplerinden olarak beyinlerde kazınarak meşrusuzluklarını tamamlamış olacaklardır. Biz İGEDÜD ailesi olarak FİLİSTİN'li kardeşlerimizin her zaman yanında olduğumuzu kamuoyuna duyururuz.