//Nurettin Eryılmaz-Şevval Geçin//

Erenler ilçesi Büyükesence Mahallesi Muhtarı Sadettin Duman, köpekler için kabaktan mama yapıldığına dikkat çekerek, yapılması için denemelerin başlatıldığını belirtti. Öte yandan Karaduman, D-100 karayolunda yaşanan kazalar hakkında bilgi verdi.

Büyük Esence Mahallesi’nin topraklarının verimli olması sebebiyle her çeşit ürün yetiştirilebildiğini ifade eden Muhtar Duman, “Kabak her toprakta kaliteli olmuyor. Bizim mahallemizde daha kaliteli oluyor. Bizim pazarcımız buraya geldiğinde aradığını bulabiliyor. Kabak kaliteli olduğu için İstanbul’dan gelen müşteriler ilk bunu alıyor. Ayrıca bu kabaktan köpek maması da yapılabiliyor. Hatta bugün denemek için 2-3 ton götürecekler. Sakarya’da en verimli alüminyum toprak Büyük Esence toprağı. Sadece fiyat konusunda ufak tefek sorunlar yaşıyoruz. Yüzde 90’nımız tarımla uğraşıyor. 265 hanemiz bin 300 civarında da vatandaşımız bulunuyor. İnşallah köyümüze bir kooperatif kazandırmak istiyoruz” dedi.

IŞIKLANDIRMA SİSTEMİ BEKLİYORLAR

Bir diğer konulardan birisi olan D-100 karayolundaki kazaların sebebini açıklayan Muhtar Duman, “D-100 karayolunda Sakarya’ya girmeden biraz daha beride kalıyoruz. Türkiye’nin diğer tarafından gelip kuzeyine geçecek araçlar bu yolu kullanıyor. Araç navigasyonları da burayı kullanıyor. Bu sapakta çok kaza yaşanıyor. Buraya ışık gelmesi için görevime geldiğimden beri mücadele ediyorum. Bizler de çeşitli yerlere başvurduk elimizde UKOME kararı da bulunuyor. Karayolları ışıklandırma sistemi koyması gerekiyor. En kısa zamanda koyulmasını bekliyoruz. Amacımız ölümlü kazaların önüne geçmek” ifadelerine yer verdi.