Müsilaj (deniz salyası) kâbusu Yunanistan'da da görüldü. Yunan basını deniz salyasının kuzeydoğu Ege'deki Yunan adalarının çevresinde ortaya çıkmaya başladığını yazdı.

Yunan Kathimerini gazetesinde yer alan habere göre, deniz salyası adıyla da bilinen müsilaj, Ege Denizi'ndeki adalarda da görülmeye başladı. Müsilajların, son haftalarda kuzeydoğu Ege'deki Yunan adaları Limnos ve Agios Efstratios çevresinde ortaya çıktığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, müsilajın sık sık oluştuğu ancak kısa süre sonra dağıldığı ve ilk kez bu kadar çok gözlemlendiğini belirtildi.

Yunan basını müsilaj nedeniyle bölgedeki balıkçılık ve turizm faaliyetlerinde azalma yaşandığının da altını çizdi.

Bölgede görülen deniz salyalarının Çevre Bakanlığı adına Balıkçılık Araştırma Enstitüsü tarafından izlendiği duyurulurken, gazeteye konuşan biyolog Sotiris Orfanidis, benzer bir durumun Nisan ayında da yaşandığı ancak son görülen halinin daha yoğun olduğunun altını çizdi. Limni Balıkçıları Başkan Yardımcısı Stavros Stathakis ise 'Deniz salyası bölgede sık sık oluşur ama genellikle bir süre sonra dağılır. Ancak, ilk kez bu kadar çok olduğunu gördük' ifadelerini kullandı.

Yunan basını müsilaj nedeniyle bölgedeki balıkçılık ve turizm faaliyetlerinde azalma yaşandığının da altını çizdi.