Sakarya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yıldız mesajında şu ifadeleri kullandı:

Bugün 4 nisan dünya sokak hayvanları günü nedeniyle tüm hayvan severleri  yaptıkları sokak hayvanları koruma ,besleme her türlü güzel yardımları için kutluyorum. Belediyelerde sokak hayvanları için çalışan veteriner hekimleri ,sokak hayvanları yardımcı personelini de  kutluyorum.

Halkımızın aynı çevreyi paylaştığımız sokak hayvanlarına daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Sokak hayvanları için paylaşacakları bir kap su ve de  bir kap mama onlar için çok önemlidir. Dinimizde sevgili peygamber efendimizin hadislerinden birinde ,” sabah kalktığınızda sadaka verecek birini bulamazsanız hayvanlara vereceğiniz her yem , su sadaka yerine geçer .” diye söylemiştir. Dolayısıyla herkesin sokak hayvanları konusunda duyarlı olması her bakımdan önemlidir.

Artık bundan sonra sahipli kedi ,köpekler sokağa bırakılamayacak. Yürürlüğe giren evcil hayvanlarda çip uygulaması nedeniyle evcil hayvanı terk eden kişiyi resmi kayıtlardan hemen tespit edilebilecektir. Doğal olarak bu eylemin caydırıcı cezası olacaktır.

Belediyeler ülkemizde sokak hayvanları konusunda kısırlaştırmaya azami gayret göstermelidirler. Bir kısım belediyeler azami çaba sarf ederken bazılarının yapmamasını  doğru bulmuyoruz. Ayrıca tedavi ve de aşılamalar konusunda tüm belediyelerin gerekli adımları sonuna kadar atmalarını beklemekteyiz. Ülke çapında veteriner hekimlik hizmetleri konusunda ,Türk Veteriner Hekimler Konseyi ile yapılacak görüşmeler sonunda yapılacak protokolle serbest veterinerleri  sokak hayvanları sağlık ve refahının standartlarının yükseltilmesinde katkısı büyük olacaktır.