ADA MEYDAN PROJESİNDE HALKIN İSTEKLERİ GÖZARDI EDİLİYOR

Adapazarı Belediyesi tarafından hayata geçirilmek istenen ADA Meydan projesinin, vatandaşların isteği dışında ilerlediğini dile getiren CHP Sakarya İl Başkanı Keleş, "Sn. Mutlu Işıksu, “Biz yaptık oldu” düşüncesinden kurtulmalı ve gövdesini taşın altından çekerek; STK’lar, esnaf ve halka beraber elini koymalı” dedi.

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, yaptığı basın toplantısı ile hayat geçireceği projeleri basın mensuplarına tanıttı. Eski vergi dairesi binasının yıkılması ve çevrenin yeniden peyzajını kapsayan ADA Meydan Projesi ise birçok kesim tarafından dikkat çekti. CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, daha önce yaptığı açıklamada kentsel dönüşümle ilgili girişimleri için Başkan Işıksu’ya teşekkür etti. Projenin ilerleyen aşamalarında ise meydanın yapımında halkın isteklerinin göz ardı edildiğini ve çevre esnafı ile STK’ların görüşlerinin dikkate alınmadığını dile getirdi.

STK’LAR, ESNAF VE HALKLA BİRLİKTE TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI

Proje başlangıcında başkanı tebrik ederek herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini dile getiren İl Başkanı Keleş, “Biz yine, yeniden birlik vurgusu yapıyoruz. Sakarya halkının birliğinin vurgusu. Sakaryalı hemşehrilerimizin düşüncelerinin ve isteklerinin vurgusu bu. Bakınız inşaat alanının hemen yanında Sakarya’nın en önemli camilerinden biri yer alıyor ve onun hemen yanında tarihi Uzun Çarşı. Ona sahip çıkmak, geleceğe taşımak ve taşırken güzellikler katmak bizim ve halkımızın seçtiği kişilerin görevidir. Gerekli çalışmalar başladı. Hazır vakit varken ortak akılı devreye sokmalıyız. Halk, STK’lar, siyasi partilerin düşünceleri buranın geleceğinde rol almalı. Kimsenin haberi olmayan bir proje, iki üç fotoğrafla, basın yoluyla tanıtılıyor. Daha önce teşekkür etmiştik fakat bu teşekkürü artık geri çekmek durumundayız. Sakaryalıların isteklerinin uygulanmadığı bir projeye hoş bakamayız” dedi.

HALK BETONLAŞMA İSTEMİYOR

Olası bir deprem durumunda halkın konaklayabileceği yeşil alan sıkıntısı olduğuna da vurgu yapan Keleş, “Halkın, STK’ların, esnafın isteği belli. Burada betonlaşma istemiyor. Buranın Sakarya halkının ailecek gelip vakit geçirebileceği güzel bir yeşil alan olmasını istiyor. Başkan konuşmasında kentsel dönüşüm vurgusu yaptı. Hepimiz depremi yaşadık. Allah korusun yine yaşamayacağız ne malum. Bunun için alınacak önlemlerden biri de toplanma alanları. Adapazarı’nda bunun eksikliği var. Bu alan, bu eksikliği gidermek için en uygun seçeneklerden biri. Tekrar tekrar altını çiziyorum. Şehrin ortak akılı devreye girmeli ve dinamikler buna göre işlemeli” ifadelerini kullandı.

ESNAF MAĞAZALARLA YARIŞMAK ZORUNDA KALMASIN

Bölge esnafının ekonomik olarak zor duruma düşeceğine dikkat çeken Keleş, “Bu işin bir da esnaf tarafından ekonomik yönü var. Uzun Çarşı’da on yıllarca vatandaşa hizmet etmiş esnaflarımız var. Onlar yeni yapılacak alana yerleşecek mağazalarla yarışmak zorunda kalmasın. Esnafla birebir konuşmalar da gerçekleştirdik. Hepsinin ağzından çıkan söz aynı, ‘Ayağımızın toprağa basmasını istiyoruz. Yeterince betonumuz var.’ ” şeklinde konuştu.