Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu tarafından seçim öncesi deklere edilen projeleri arasında bulunan Ada Meydan Projesi gündemdeki sıcak yerini koruyor. Adapazarı Belediyesi yanındaki çok katlı binanın yıkılmasıyla birlikte gözlerin çevrildiği Hilmi Kayın İş Merkezi ile ilgili çeşitli görüşler kulislerde konuşuluyor. Adapazarı Belediyesi tarafından  Ada Meydan Projesi’ne dahil edilmek istenen Hilmi Kayın İş Merkezi çevresinde geçtiğimiz günlerde zemin etüt çalışmaları yapıldı. 

İş Merkezi esnafının yakından takip ettiği gelişmelerle ilgili olarak TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu’nun “Hilmi Kayın İş Merkezi riskli alan ilan edilerek Ada Meydan Projesi’ne dahil edilebilir” sözleri gündem oldu.  Uncuoğlu’nun, “Adapazarı merkezine büyük değer katacak bir proje ve Hilmi Kayın İş Merkezi’nin bu projeye dahil olması önemli. O bölge prestijli bir bölge. O nedenle Hilmi Kayın İş Merkezi’ndeki mülk sahiplerinin değer kaybı yaşamadan, m2 ve şerefiyeleri korunarak bir  çalışma yapılıyor” dedi.  

Hilmi Kayın İş Merkezi’nin deprem görmüş ve hasar almış bir bina olduğuna da dikkat çeken Uncuoğlu, “ Kentsel dönüşüm kapsamında burası riskli alan ilan edilebilir. Bu ressen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da belirlenebilir yada bakanlığa müracaat edilerek burasının riskli alan ilan edilmesi istenilebilir. Sanırım bununla ilgili bir çalışma gündemde. Eğer bir adada riskli yapı olarak tespit edilmiş kamu kuruluşu bulunuyorsa aynı adada bulunan vatandaşlara ait binalarda da risk hesaba katılarak o adanın tamamı riskli bölge ilan edilebilir. Hilmi Kayın İş Merkezi'nin bulunduğu alanda bu şekilde bir statüye büründürülebilir" dedi

TV 264 Ekranlarında her Cuma akşamı saat 21.00’de ekranlara gelen “gazeteciler soruyor” isimli tartışma programda gazeteci Hüseyin Cumalı bu sözlere tepki gösterdi. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nden bu yana binada insanların oturduğunu anımsatan Cumalı, “Ada Meydan Projesi gündeme gelince mi bina riskli alan içinde oldu! Bu kabul edilemez. Burada esnaf ile anlaşıp, ortak bir çalışma ile bu bina proje içine dahil edilebilir. Öyle riskli alan ilan edilip, dayatma ile bu işler olmaz. O bina kentin en önemli yerinde ve esnafını kimse mağdur edemez” dedi.