SATSO toplantı salonunda gerçekleştirilen çalıştaya Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve Şube Müdürü Osman Cansız, SATSO Genel Sekreteri Teyfik Öztürk, PİKDER Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eğur ve Başkan Yardımcısı Duygu Yedekçi ile üniversitelerimizden öğretim görevlileri ve üye firmaların insan kaynakları birimlerinden temsilciler iştirak etti.

3 etapta gerçekleştirilen çalıştayda; şirket bazlı, masa bazlı ve toplu olarak çalışmalar gerçekleştirerek sorunlar hakkında çözüm önerileri geliştirildi.

Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren SATSO Genel Sekreteri Teyfik Öztürk, çalıştay ile nitelikli istihdamın önemine değinerek söz konusu çalıştay ile nitelikli personel sorununun çözümüne yönelik uygulamalı eğitimlerin gerekliliğini de vurguladı. Öztürk konuşmasında “Üyelerimizin en temel sorunlarından birini nitelikli eleman ihtiyacıdır. En temel çözüm ise eğitimdir. Çalıştayımızda bu sorunu ele alarak çözüm için doğru adımlar atılacağını umuyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Üreten, ürettikleri ile piyasaya yön veren lider bir Türkiye.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, ülkemizin geleceğinin gençler üzerine kurulduğuna dikkat çekerek gençlerimizin nitelik kazanmasında sorumluluk sahibi olduklarını belirtti. Fazilet Durmuş konuşmasında; “Çalıştayda tespit edilen sorunlar için çözüm önerilerinin geliştirilmesi Sakarya İl Eğitim Müdürlüğü olarak önceliklerimiz arasında bulunmaktadır. Burada en önemli görev, gençlerimizden önce bizlere düşmektedir. Meslek liselerinde verilecek nitelikli eğitimler, onların kalifiye eleman olarak yarınlarımızı üretmenlerini sağlayacaktır. Gençlerimiz, üreten bir Türkiye inşa edecektir. Hatrı sayılır bir genç nüfusa sahibiz yani elimizde bir cevher taşıyoruz. Firmaların iş alanları ile meslek liselerinin bölümlerini aynı paydada bir araya getirebilirsek bu soruna çözüm bulmuş olacağız. Sektörden talep gelmesi durumunda farklı alanların açılması konusunda çalışmalarımız da devam edecektir. Tüm gayretimiz daha güçlü bir Türkiye, daha aydınlık bir gelecek için.” ifadelerini kullandı.

Çalıştayın moderatörlüğünü gerçekleştiren PİKDER Yönetim Kurulu Başkanı Emre Uğur, gerçekleştirdiği konuşmasında PİKDER’in faaliyetleri, amaçları, gelecek hedefleri ve gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi vererek,  “Kısa bir zaman önce kurulmuş bir dernek olarak 6 ay içerisinde birçok konuda faydalı çalışmalar gerçekleştirdik. PİKDER’in kurulma amacı gençlere, üniversite öğrencilerine ve şehrimize sektör konusunda yardımcı olabilmek ve fayda sağlamaktır. Çalıştayımızda sorunlara çözüm bulacağımız tüm önerileri değerlendirerek tüm sektörlerin ortak sorununa yönelik fayda sağlanmasını umuyoruz.’’ dedi.

PİKDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Duygu Yedekçi gerçekleştirdiği sunumunda, sektörel bazda çalışan oranları, meslek lisesi bölümleri ve beklenen istihdam durumları ve meslek liselerinde bulunan bölümlerin nereye doğru yönlendiği gibi birçok konuda istatistiksel bilgiler verdi. İş seçme problemi  nedeniyle istihdam açığının arttığını ve üretimdeki ağır sayılacak işleri yapacak istihdamın bulunamadığını belirtti.

Verimli geçen çalıştay, sorunlara yönelik masa bazlı çalışmaların ve anket uygulamasının ardından sona erdi.