Koronavirüs tedbirleri kapsamında Sakarya'da onlarca fabrika üretime ara verdi. Fabrikalarda çalışan işçilerden evlerinde kalmaları istendi. Dünyayı etkisi altına alan Corona virüsü salgını sebebiyle fabrikalar Türkiye'de diğer ülkelerde olduğu gibi faaliyetine büyük bir çoğunlukla ara verdiği yapılan basın açıklamaları ile kamuoyuyla paylaşıldı.

Tedbir amacıyla alınan önlemler kapsamında şehirde fabrikaları bulunan Toyota, Otokar, Goodyear, Türk Traktör, Tırsan, Yazaki, İşmont, Aytaş Home, Çak Tekstil'in de (LTB) yer aldığı çok sayıda şirket üretime ara vermişti.

Özellikle otomotiv sektörü üretime yeniden başlarken dört günlük sokağa çıkma yasağında da işçiler çalışmaya devam etti. Sakarya'da dört günlük yasakta yaklaşık 200 fabrikanın özel izinle çalıştığı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ tarafından açıklandı.

Altuğ, ''Sanayici üretim yapmak istiyor. Özellikle mayıs ayına dair beklentilerimiz daha yüksek'' sözleriyle, Mayıs ayında birçok fabrikanın üretime başlayacağının sinyalini verdi.

Bu fabrikalardan biride GoodYear fabrikası. Fabrika'nın bazı bölümler 20 Nisan'da faaliyetine yeniden başlamıştı fakat fabrikanın tamamı 4 Mayıs'ta üretime yeniden başlayacak. Toyota fabrikası içinde verilen en son tarih 4 Mayıs. Yeni bir açıklama yapılmaz ise Toyota ve Yazaki gibi parça üreten yan kolları üretime başlayacak.

(Medyabar)