Akyazı ilçesinden asker uğurlaması için yola çıkan genç grubun içerisinde olduğu otomobil, aynı istikamette seyir halinde olan bir başka otomobilin arkadan çarpması sonucu yoldan çıkmış ve İlker Kaçar yaşamını yitirmişti. Kaza sonrasında hastaneye kaldırılan Hüseyin Doğukan Saraç'ta yaşamını yitirmiş ve kazada ölü sayısı ikiye yükselmişti.

İşte o kazada kazaya sebebiyet vermek ve taksirle ölüme sebebiyet verme suçundan elektronik kelepçe ile ev hapsinde bulunan 35 TT ... plaklalı aracın şoförü Hüseyin Doğukan Saraç'ın ölümünün ardından dün evinden alınarak yeniden hakim karşısına çıkartıldı.  Mahkeme sonrasında daha önce taksirle ölüme sebebiyet vermek suçundan evinde elektronik kelepçe ile tutuklu bulunan şoför bu sefer taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şoförün kaza sırasında aldığı yaralar nedeniyle hastanede ameliyat edildiği ve sağlık durumunun cezaevi koşullarına uygun olmadığı yönünde alınan karar nedeniyle ev hapsinde bulundurulduğu Hüseyin Doğukan Saraç'ın ölümü ile yeniden mahkemeye çıkarıldığında ise sağlık durumunun elverişli hale gelmesi ve suçun niteliğinin değişmesi sebebiyle cezaevine gönderildiği belirtildi.

NE OLMUŞTU ?

Kaza, D-100 Karayolu sanayi ışıklarında meydana geldi. Akyazı ilçesinden asker uğurlaması için yola çıkan genç grubun içerisinde olduğu otomobil, aynı istikamette seyir halinde olan bir başka otomobilin arkadan çarpması sonucu yoldan çıktı. Savrularak bariyerlere çarpan otomobil parçalara ayrıldı.

Kazada aracın içerisinde bulunan gerçlerden Zafer D., Nurullah Ö. Hüseyin Doğukan Saraç ve İlker Kaçar ağır yaralandı... Haber verilmesi üzerine kaza yerine çok sayıda 112 acil ve itfaiye ekibi sevk edildi... Kazada araçtan çıkarılan yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 23 yaşındaki İlker Kaçar, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. 17 yaşındaki Hüseyin Doğukan Saraç ise daha sonra hastanede yaşamını yitirdi.