Sakarya'da orman emvalinin kaybolduğu iddiasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında Karapürçek ve Akyazı ilçelerinde dün sabah aralarında bir orman işletme şefi, 2 orman muhafaza memuru ,bir memur ve bölgenin kereste tüccarlarının da aralarında bulunduğu 17 kişinin sorgusu emniyet müdürlüğü kaçakçılık organize suçlarla mücadele şube müdürlüğünde sürerken soruşturmanın da kapsamı genişletiyor.

KERESTECİLERE SATILDI
Alınan bilgilere göre soruşturma Sakarya Cumhuriyet Bassavcılığına yapılan Karapürçek ve Akyazı'da ormanlık alanlarda, devrik veya çürüyen orman emvalinin kesilmesi sonrasında bu orman emvalinin yasa dışı olarak tüccarlara satıldığı yönünde..

Bir ihbar üzerine yaklaşık 3 ay önce başlatılan çalışma da KOM polisi iddiaların merkezindeki orman işletme şefi, orman muhafaza memurları ve tüccarları fiziki ve teknik takibe aldı. Bu takip ve tespit sonrasında da ormanlık alanlarda kesimi yapılan orman emvalinin kayıtlara girmeden geceleri traktör ve kamyonlarda ormanlık alanlardan çıkartılarak kereste tüccarlarının depolarına gönderildiği tespit edildi.

MİKTAR BİLİNMİYOR
KOM polisinin soruşturma kapsamda kereste tüccarlarının da Karapürçek ve Akyazı ilçelerindeki kereste depolarına da baskınlar düzenleyerek orman emvaline el koydu. Bugüne kadar ormanlık alanlarda yasal olarak yapılan kesimler sonrasında ne kadar orman emvalinin kaybolduğuna yönelik olarak çalışma yapılırken, kayıp orman emvalinin miktarıyla ilgili farklı rakamlar konuşuluyor.

TANINMIŞ İSİMLER VAR
'Kayıp orman emvali' soruşturması kapsamında gözaltına alınan kereste tüccarları arasında bölgenin tanınmış isimlerinin de olduğu belirtiliyor. Halen Adapazarı'nda KOM şubesinde sorguları süren şüpheliler için gözaltı sürelerinin uzayabileceği belirtildi. Bu arada ormanda ortaya çıkan 'kayıp orman emvali' soruşturmasıyla ilgili de Orman Bölge Müdürlüğünden herhangi bir açıklama da yapılmadı.

KAYNAK (MEDYABAR)