NE OLMUŞTU!

Sakarya’da yayın yapan Yenisakarya, Sakarya Yenihaber, Yenigün, Bizim Sakarya, Adapostası, Adapazarı Akşam Haberleri ve Sakarya Halk Gazetelerinin patronları Bosna Caddesi’nde bulunan Adana Sofrası’nda bir araya gelmişti. Patronların kebapçı buluşmasını halk54.com ekibi takip etmiş ve “Nedir bu toplantının sebebi” diye sormuştu.

RUTİN BULUŞMA

Yeni Sakarya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Zeki Aydıntepe, “Normal bir buluşma” derken, Yenigün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halil İbrahim Balcı ise yapılan toplantının rutin olduğunu ve sık sık bir araya gelerek sohbet ettiklerini dile getirmişti.Gazete patronlarının bir araya gelmesinden daha doğal bir şey olmadığını anımsatan Balcı, “Güncel sorunları konuşuyoruz. KOSGEB ile ilgili konuşma yaptık. KOSGEB ile birlikte neler yapabiliriz onu konuştuk. Birlik ve beraberlik içinde hareket etmek güzeldir” demişti.

CUMALI SORDU

Patronlar dünyasına KOSGEB ile ilgili brifing veren ünlü KOSGEB uzmanı Recai Yüksel ile bir araya gelen Halk54.com Genel Yönetmeni Hüseyin Cumalı, “Kamuoyunun yakından takip ettiği buluşmada neler yaşandı” diye sordu. Adana Sofrası’nda yapılan toplantı da konuşulanların ticari sır olduğunu belirten Yüksel, “Orada ne konuşuldu! Hangi proje konuşuldu açıklamam doğru olmaz” dedi.

BİLDİKLERİMİ AKTARDIM

Açıklama hakkının gazete patronlarında olduğunu söyleyen Recai Yüksel, “Bana bir konuda soru sordular. Bende bildiklerimi aktardım. Bilindiği gibi KOSKEB küçük ve orta ölçekli işletmelere destek veren bir kurumdur. Proje hazırlanır ve onay çıkarsa hibe veya geri ödemeli kredi çıkar. Bazen bu krediler sıfır faizli de olur. Belli şartları var ve bu şartları yerine getirirseniz kredi alırsınız” dedi.

ONUR KONUĞU GİTTİM

Kendisinin gazete patronları tarafından ‘Onur Konuğu’ olarak toplantıya katıldığını söyleyen Recai Yüksel, “Patronlara bildiklerimi anlattım. Onlar düşünecekler. Eğer karar verirlerse bana dönecekler” dedi.

---------------------

PEKİ NEDİR BU TOPLANTILAR!

Bilindiği gibi yaklaşık 1.5 yıl önce başlayan ekonomik dar boğaz ve kağıda gelen zamlarla birlikte yerel basının yaşadığı sıkıntıyı aşamayan gazete patronları, çareyi birleşmekte arıyor.  Yapılan toplantılarda herkes fikrini ortaya koyarken, şu ana kadar ortak bir görüşte anlaşma olmadı. Resmi ilan başta olmak üzere bir çok konuyu masaya yatıran gazete patronlarının hedefi ise 7 olan yerel gazete sayısını 2 veya 3’e indirmek olduğu gelen bilgiler arasında yer alıyor. Birleşim olur ve 2 gazete yayın hayatına devam ederse bu gazetelerin yayın politikası ise yine patronların en çok kafa yorduğu konuların başında geliyor.

BİRLEŞME OLUR MU!

Yine kentte yayın yapan 7 gazetede çalışan çok sayıdaki basın emekçisinden kimlerin birleşim sonrasında 2 gazetede çalışacağı ise önemli sorunlar arasında yer alıyor. Yerel gazetelerde görev yapan basın emekçilerinin işten çıkartıldığı takdirde tazminatları ise gündemi meşgul eden bir başka konu olarak masada konuşuluyor.