PANİĞE NEDEN OLDU

Edinilen bilgilere göre İstanbul Havaalanında çalışan Sakaryalı bir güvenlik görevlisi ateş ve kusma şikayetiyle Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu. Doktora şikayetlerini sıraladıktan sonra çalıştığı yerde Çinli vatandaşlara üst araması yaptığını da belirtti. Güvenlik görevlisinin anlattıklarının ardından günübirlik odada tedavi altına alındı. Güvenlik görevlisinin tetkikleri yapılırken Corona Virüsü şüphesiyle bir hastanın tedavi altına alındığı durumu hastanede yayıldı.

TETKİKLER YAPILDI

İstanbul Havaalanında çalışan güvenlik görevlisi Corona Virüsü testlerinden geçirildi. Yapılan testlerde hasta güvenlik görevlisinin Corona Virüsü taşımadığı ortaya çıktı. Panik haline dönen hastane testlerin negatif çıkması sonucu normal seyrine döndü.

HASTA TABURCU EDİLDİ

İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü ”Ateş ve kusma şikayetiyle hastanemize gelen bir vatandaş, çalıştığı yer ve yaptığı işi anlatınca görevlilerimiz tedbir maksatlı yapmaları gereken prosedürü uygulamışlar. Güvenlik görevlisi olan hastanın anlattıklarından sonra günübirlik tedavi odasına alınarak tetkikleri yapılmış, testlerin sonucunda Corona Virüsü taşımadığı anlaşılmıştır. Hasta taburcu edilmiştir” dedi.

Doç. Dr Aziz Öğütlü hastanın anlattıkları sonrasında hastane personelinin uygulanması gereken prosedürü uyguladığını ve olağan dışı bir durumun olmadığını söyledi.

İl Sağlık Müdürü Öğütlü vatandaşların paniğe kapılmamasını istedi. Kaynak:Haberlisin