Corona virüsü vaka sayısı Türkiye’de ve tüm dünyada artış gösteriyor. Vaka sayısındaki artışlar nedeniyle bu sene okullar 30 Ağustos tarihinde uzaktan eğitim ile başladı. 21 Eylül tarihinde yüz yüze açılacak olan okullar hakkında ise tartışmalar devam ediyor. Bakan Koca bugün yaptığı açıklamalarda okulların açılmasına ilişkin de konuştu. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamalarda, okulların durumunun gelecek hafta salgının durumuna göre belli olabileceği belirtildi.

Bakan Koca tarafından okulların açılmasına ilişkin açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

Şu dönemde kısıtlı bir şekilde eğitimin devamı bir yaklaşımımız var. Hazırlık, 1. 2. sınıf ve 8 ve 12’yle ilgili düzenlemeyi muhtemelen gelecek hafta konuşmuş oluruz. Daha çok 1. sınıfların alışması açısından 2 + 5 şeklinde sayıyı azaltarak bir uygulama gündeme gelebilir. Önümüzdeki hafta bunu daha netleştirmiş oluruz. Diğer sınıfların nasıl devam edeceği şeklinde salgının seyrine göre gelecek hafta daha da netleştirmiş oluruz.

Özetle 1. sınıfların alışması için 2+5 olabilir, ikinci haftanın olup olmayacağı önümüzdeki hafta netleşmiş olur. En yoğun iletişimimizin olduğu bakanlığın İçişleri Bakanlığı’nın olduğunu söylemek istiyorum. Bizim bu pandemi sürecinde aldığımız kararlar doğrultusunda İçişleri Bakanlığı ile birlikte aldığımız kararlarla etkin mücadele içinde olduğumuzu söyleyebilirim.