Nurettin Eryılmaz'ın özel haberi

Kısa adı TYP olan "Toplum Yararına Programlar" kapsamında Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş arasında protokol imzalandı. Yapılan bu protokol ile birlikte yüzlerce kişi işe alındı. Okullarda görevlendirilen bu çalışanlar Korona Virüs tedbirleri kapsamında okullarda eğitimi ara verilmesiyle boşa çıktı.

Okulların geçici süre kapanıp, uzaktan eğitimi geçmesiyle birlikte "Toplum Yararına Programdaki Çalışma Alanı Değişikliğinin kabulüne İlişkin Ek katılımcı Taahhütnamesi" adı altında hazırlanan taahhütname ile okullarda çalışan TYP'lerin başka kurumlarda görevlendirileceği belirtildi. TYP kapsamında çalışanlara resmi olarak yapılan bu tebliğ ile birlikte İl milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki ihtiyaç fazlası kişilerden taahhütnamenin imzalanması istendi.

 4 maddelik ek taahhütname kapsamında Sağlık kuruluşlarında görevlendirilecek olan TYP çalışanlarından bazıları hastalıkları nedeniyle istifa ettiği öğrenilirken, bir çok TYP çalışanı hastaneler başta olmak üzere sağlık kuruluşlarında işbaşı yaptı.

O sözleşme bölyle imzalanmıştı

https://sakarya.meb.gov.tr/www/okullarda-700-kisi-gorevlendirilecek/icerik/2060