Her 4 yılda bir yapılan meslek odaları seçimleri öncesinde TV 264 ekranlarına Adapazarı Berberler Odası Başkanlığı’na soyunan Muharrem Gürkan canlı olarak konuk oldu. Adapazarı Berberler Odası Başkanı Haluk Hacıoğlu’na karşı adaylığını açıklayan ve sert eleştirilerde bulunan Gürkan, başkanın icraatlarını eleştirdi. Berber esnafının Pandemi süresinde rencide edildiğini savunan Gürkan, “Tavuk yardımı, zekatlar gibi bir çok konuyla gündeme gelen esnafımızın gururu zedelendi. Dinimizde “Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek” derken bizi herkes gördü” dedi.

Berberler Odasının yönetilemediğini savunan başkan adayı Gürkan, “Zekat istemekle bu işler olmaz. Bizim odamız yönetilemiyor. Üyelerimize yardım ettiğini söyleyen yönetim aidat ödemediği için üyelerimizi icraya veriyor. Yine aidat ödemeyen üyelerin işlemleri yapılmıyor. Biz bunlara karşıyız. İyi bir ekiple birlikte hizmet için oda başkanlığına adayız” dedi. Gazetecilerinde berber esnafının rencide edildiğinin altını çizen o anlarda sert tartışmalarda yaşandı. 

Oda başkanlarının ele alındığı programda Halk54.com Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Cumalı’nın sert eleştirileri yine ortamı gerdi. Cumalı, “Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (SESOB) Başkanlığı’na bağlı 61 oda var. Bu oda başkanlarından en az 55’i gitsin. Aday olmasın. Bıraksın gitsin” diye konuştu. SESOB Başkanı Hasan Alişan’ın da zirvede bırakması gerektiğini belirten Cumalı, “Genç Parti Lideri Cem Uzan gibi beyaz gömleği giyen mezarda kefen giyene kadar başkanlığı bırakmıyor. Başkan Hasan Alişan yıllardır başkan bıraksın,gitsin” dedi.

Koronavirüs rakamları, şehir magandalarının da konuşulduğu programda gazeteci Safa Polat bir anda isyan etti. Hüseyin Cumalı’nın eleştirilerine artık dayanamadığını belirten Polat, “Programdan ayrılıyorum. Yeter artık. Dayanamıyorum. Her şeyi bilen Cumalı’ya dayanamıyorum” dedi. Cumalı’nın kahkahalar attığı o anlarda ortam yine gerilirken, Cumalı klasik olarak sert eleştirilerini sürdürdü.

Adapazarı Taşkısığı Mahallesi’nde bulunan 60 tonluk 4 patlayıcı deposunun kaldırılmasıyla ilgili olarak konuşan gazeteciler durumun ciddiyetine vurgu yaptı. Adapazarı’nda 11 mahalle muhtarının bu depoların kaldırılması için dilekçe verdiğini anımsatan Cumalı, “Halk istemiyor, muhtarlar istemiyor, kimse istemiyor. Halk korkuyor. Bu kentte bir deprem bir de patlayıcı hassasiyeti var iken bu depolara kim izin verdi” diye sordu.

Gazeteciler arasında sert tartışmaların yaşandığı programda Zafer Tokuş zaman, zaman sinirlerine hakim olamaz iken, gece boyunca yaşanan tartışmalarla program sona erdi.