Kocaeli’nin Gebze ilçesinde icra için gittiği evdeki şahıs tarafından öldürülen genç avukat için Sakarya’da görülen havai fişek fabrikası davasına katılan avukatlar tarafından saygı duruşunda bulunulmak üzere salon dışına çıkıldı. Bu esnada ise müşteki avukatı Can Atalay, aralarında bulunan sanık avukatlarına, “Bize müsaade edin, biz kendi aramızda yapacağız” söyleminde bulundu. Bunun üzerine sanık avukatları ayrı bir noktada saygı duruşuna eşlik etti.

Saygı duruşu öncesinde konuşan müşteki avukatı Can Atalay, “Dün bir meslektaşımız görevi sırasında, görev yaptığı için öldürüldü. Hiç kimse ekmeğini kazanırken öldürülmesin diye biz buradayız, bu işçiler hiç kimse ekmeğini kazanırken öldürülmesin diye buradalar. Şimdi 1 dakika sessiz kalıyor ve saygı duruşunda bulunuyoruz” dedi.

Meslektaşları için ayrı yerlerde saygı duruşu yapılmasından dolayı yapılan ayrımcılıktan üzüntü duydukların belirten sanık avukatları, duruma tepki gösterdiklerini ifade ettiler. Yapılan saygı duruşu sonrasında duruşmaya 45 dakika ara verildi.