Başkan Ergül mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Yüz yüze eğitime başlama kararının iyi hesaplanmış bir karar olmasını ümit ediyorum. Öğrencilerimizin sağlıkla öğrenimlerine devam etmeleri öncelikli arzularımızdır.

Elbette vesilesiyle bu zorlu süreçte mesleklerini icra edecek olan, uzaktan eğitim yöntemi aracılığıyla uzun süredir fedakarlıkla görevini ifa eden öğretmenlerimize de sağlık dileklerimi iletmek istiyorum.

Umuyoruz ki okulların açılması, yüz yüze öğretimin başlaması kararı iyi düşünülmüş, değerlendirilmiş, sonuçları ve muhtemel sorunları hesaplanmış bir karardır. Zira, bu karar başta çocuklarımızın, nihayetinde toplumun tamamının sağlığını doğrudan etkileme kudretine sahiptir. Bu kararın alınmasında yapılmış bir hata, hesaba dahil edilmeyen bir etken özür dileyerek kapanmayacak, "aldatıldık" sözü ile sorumluluğu başkasına atarak kurtulunmayacak bir sonuca tekabül edebilir.

Saçının bir tek teli için canlarımızı vereceğimiz evlatlarımızın sağlıkla öğrenimlerine devam etmeleri bu süreçte ilk dileğimizdir.

Bu sebeple iktidara ve "yetkisiz yetkili" bakanlığa tavsiyemiz; bu kararı alırken salgının etkilerini görmezden gelecek nedenleriniz varsa, kararı tekrar gözden geçirin!"