Hendek 2.OSB için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 18 Şubat 2021 tarihli kamu yararı kararı çerçevesinde, 170 hektarlık alanda genişleme kararı alınmıştı. Daha sonra 13 Mart 2021de 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu gereği Hendek Belediyesi ile OSB yönetimi arasında protokol imzalandı.

OSB genişlemesi için Organize Sanayi Müdürlüğü tarafından tespit edilen kamulaştırma fiyatlarının beklentilerin altında çıkması vatandaşı kızdırdı.

Vatandaş, “Arazimi bu fiyatlara vermem, OSB bu fiyatları nasıl belirledi” derken Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun devreye girerek fiyatların artması yönünde hamleler yaptığı öğrenildi. Vatandaşlarla ve muhtarlarla bir araya gelen Babaoğlu’nun kamulaştırma değerlerinin artması için çaba sarf ettiği ifade edilirken, sert bir şekilde vatandaştan yana tavır aldığı öğrenildi.

Babaoğlu’nun dün akşamda belediye binasında mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek konuyu değerlendirdiği, gelen bilgiler arasında. Fiyatın ilk verilen üstüne çıktığı ancak köylünün beklentisinin altında kaldığı öğrenilirken, bedelim vatandaşın razı olacağı düzeye çıkarılması için çaba gösterildiği öğrenildi.

Babaoğlu’nun toplantı öncesinde ve sonrasında bazı telefon görüşmeleri yaparak “Böyle olmaz. Vatandaş rızasını almadan bu iş olmaz” diyerek belediye binasından ayrıldığı iddia edildi. Babaoğlu’nun kimle konuştuğu vce görüştüğü ise merak edildi

Köylünün sık sık bir araya geldiği, OSB yönetimlerinin ve avukatların ise köylüyü düşük fiyata ikna etmek için ikna çalışması sürdürdüğü söylenirken, Babaoğlu ise vatandaşlarla bir araya gelerek yol haritası belirlemeyi planladığı ifade edildi.

Vatandaşlar tek ses olmanın faydasına değinirken Başkan Babaoğlu’na güvendiklerini, iş adamlarını hakkını yedirmeyeceklerini söyledi

Babaoğlu daha önce yaptığı açıklamada, “Kamulaştırılacak alanların hepsi belli. Hak sahiplerinin de haberi var. İş dünyasıyla iş birliği yapıyoruz.

Vatandaşlarımız ve herkes bunu bekliyor. Önce bir fiyat belirleme ve uzlaşma komisyonu kuracağız. Vatandaşlarımızın malının değerinde tutmak için biz buradayız. Kazanan Hendek, kazanan Sakarya olacak” demişti.