İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eşgüdüm Kurulu İzleme ve Yürütme Kurulu ile Trafik Güvenli İhtisas Grupları Toplantı Programına katıldı.

Hedefin trafikte can kaybının sıfıra indirmek olduğunu vurgulayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, otoyollarda hız limitlerinin artırılmasına yönelik çalışma yapıldığını da sözlerine ekledi.

HIZ LİMİTİ 150'NİN ÜZERİNE ÇIKACAK
Otoyollarda hız limitlerinin artırılabileceğinin sinyalini veren Soylu, "Trafik kazalarının en önemli nedeni sürat ama eski Türkiye değil. Yol standardımız, kalitemiz konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız da Karayollarımız da çok yetkin. Bizim sürat yönetimimiz 120, ona bir yüzde 10'luk tolerans var, 132 kilometre... Otomobiller için 20 kilometreye kadar artırma yetkimiz var. Bu konuda hem yollara hem de standartlara göre Karayolları ile trafik bir çalışma yapıyorlar. Bir miktar artırma konusunda, yeni kara yollarından başlamak suretiyle bir adım atılması üzerine bir çalışma gerçekleştirilmektedir. Elbette ortalama hız da kendi açısından önemli bir anlayış oluşturmaktadır." şeklinde konuştu.