7 kişinin hayatını kaybettiği, 122 kişinin de yaralandığı Hendek'teki havai fişek fabrikasındaki patlamanın ardından gelişenler gündemdeki yerini korurken, Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'den dikkat çeken bir yazı geldi. 

Geçmişten verdiği bir örnekle, patlamayı ele alan Özdil, fabrika sahiplerinin ilişkilerine değindi. Özdil, patlamadan bir suçlu çıkarılmayacağı imasında bulundu.

Özdil, yazısında şunları kaydetti:
Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama oldu, yedi kişi hayatını kaybetti, 122 kişi yaralandı, çevredeki köylerde bile yıkım oldu.

Garibanlar henüz morgtayken, toprağa bile verilmemişken, henüz cenazesi bile bulunmayan işçiler varken, Müsiad yöneticileri apar topar koştu, fabrikanın sahibine moral yemeği verdi.

Fabrika sahibinin Müsiad'ın şube başkanı olduğu, bu fabrikanın son on yılda dört defa patladığı, daha önce de üç kişinin öldüğü, 59 kişinin yaralandığı, güya her patlamadan sonra kapatıldığı, ancak, her patlamadan sonra isim değiştirerek üretime devam ettiği anlaşıldı.
 

Aynı Sakarya'da…

Bir otomobil sollama yaptı, asfaltın kenarında yürüyen ineğe çarptı, panikle direksiyonu kırdı, sollamaya çalıştığı otomobile yandan çarptı, arkadan bir kamyonet geliyordu, önündeki trafik kazasından kaçayım derken şarampole yuvarlandı, takla attı, bir kişi hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı, 95602 küpe numaralı inek telef oldu.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...