Pamukova’da gündemi meşgul eden kapalı Pazar yeri ile ilgili. Belediye Başkanı Meclis üyeleri, Esnaf Odası Başkanı ve esnaflar Gölpark Sosyal tesislerinde Saat: 17.00 da toplantı gerçekleştirdi.

Toplantı da söz verilmediği gerekçesi ile kendiside esnaf olan Deva Partisi İlçe Başkanı toplantıyı terk etti. Toplantı bitiminde, Göl Park Sosyal Tesisleri çıkışında pazarcı esnafları ve Cumhuriyet Muhtarı Samet Atmaca, Belediye Başkanı Güven Övün ve Belediye Meclis üyelerine sert tepki gösterdiler.

Belediye Başkanı Güven Övün'e toplantı çıkışı tepki gösteren pazarcı esnafları, kendilerinin neden toplantıya alınmadığını sordular. Toplantıya Belediye Başkanını destekleyen büyük esnafların, market sahiplerinin çağrıldığını söyleyen pazarcı esnafları Başkan Övün ve Meclis üyelerine büyük tepki gösterdiler. Başkan Övün Belediye personelinin korumasında makam aracına binerek toplantı yerinde uzaklaştı.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Samet Atmaca, Belediye Başkanı Güven Övün'ün bu güne kadar kendileri ile pazar yeri konusunda hiç muhatap olmadığını ifade ederek "Bugün yani Pazar günü son dakikada toplantıya çağırıyorlar. Bu güne kadar bana pazar yerini nereye istersiniz diye sorulmadı. Birde toplantı biterken lütfen söz veriyor. Ben 5 bin nüfuslu merkez mahalle muhtarıyım. Benim mahallemdeki vatandaşlar sordun mu da pazar yerini istasyona götürüyorsun. Kapalı pazar yeri yapılsın karşı değiliz. Toplantıda önce kendi yandaşlarına söz verdi en son bize. Halka soracak vatandaşa soracak. Benim muhtarlık bürom belediyenin altında beni çıksın diye doğalgazımı kapattırdı. Her şey bitmiş bizi toplantıya çağırıyor" dedi.

Muhtar Atmaca, "Toplantıya müteahhiti çağırmış, motorcuyu çağırmış,marketleri çağırmış, yandaşlarını çağırmış. Meclis üyeleri 'Başkan öyle istiyor' diyor. Kimse kusura bakması başkan öyle istiyor diye halka muhtara sorulmadan böyle bir önemli konuda karar veremez . Hadi yapsın aşağıya pazarı" diyerek tepki gösterdi.