2019 yerel seçimlerinde Turgutlu Mahallesi Muhtarı seçimle Tuncer Kiracıoğlu, 2020 yılı ağustos ayında geçirdiği rahatsızlık sonucu görevinden ayrıldı. Kiracıoğlu’nun görevden ayrılması sonrası 1. Aza  İsmail Dereli Muhtarlık görevini yürütüyordu.

2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanunun 33. maddesinin ikinci fıkrasında; boşalan muhtarlıklar için her yıl Haziran ayının ilk Pazar günü seçim yapılacağın belirtilmesi üzerine, Pamukova Turgutlu Mahallesinde 6 Haziran 2021 Pazar günü Mahalle Muhtarlı ve İhtiyar Heyeti seçimi yapılacak.

Turgutlu Mahallesinde 6 Haziran’da yapılacak seçimde Pamukova’nın yakından tanıdığı bir isim muhtar adaylığını açıkladı.

Pamukova’da 30 yılıdır esnaflık (Bisiklet tamirciliği) yapan Sakarya Endüstri Meslek Lisesi mezunu, 54 yaşındaki Sedat Çolak Turgutlu Mahallesi Muhtar Adayı olduğunu açıkladı.

Aynı zamanda Pamukova Esnaf Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcılığı ve Pamukova Odalar Biriliği Yönetim Kurulunda da görev Yapan Sedat Çolak, “ Bu zamana kadar Turgutlu Mahallemizde çeşitli hizmetlerde bulundum. Allah izin verir, Turgutlu Mahallesi sakinleri teveccüh ederse, Mahallemizde Muhtar olarak hizmetlerime devam etmek istiyorum “ dedi.