Bir süredir pandemi hastanesi olarak görev yapan Yenikent Devlet Hastanesi'nden gelen yoğunluk haberleri bir vatandaşın sosyal medyadan paylaştığı görüntülerle gün yüzüne çıktı.

Gelen hastaların ilk müdahalesinin yapıldığı odalarda neredeyse her köşede bir hasta sedyelerde tedavi olmak için bekliyor. Gördüğü manzarayı yakınlarına anlatmak isteyen kadının hayret dolu sitemi Sakarya'da hastanelerde yaşanan doluluk düzeyini gözler önün seriyor.  

Hasta yakını KOAH hastası 73 yaşındaki babasının yaklaşık 5 gündür Koronavirüs ile mücadele ettiğini söyledi. Hastanedeki bu doluluk oranının filyasyon çalışmalarında da aynı şekilde yaşandığına değinen hasta yakını "5 gün boyunca babam için filyasyon ekibi bekledik. Cuma günü testi pozitif çıktı. Önce Halk Sağlığı ekiplerinden bize ulaştılar ve KOAH olan babamı hastalığının 5'nci gününde hastaneye aldılar. Bunu bir sitem olarak değil her geçen gün artan hastalık karşısında sağlık sisteminin düştüğü durumunu anlatmak adına söylüyorum. 72 yaşındaki annemde de belirtiler başladı. Burada 3 oda bu şekilde ağzına kadar insanla dolu. Lütfen herkes çok dikkat etsin" dedi.