Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım geçen hafta sonu Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) koordinatörlüğünde ve canlı olarak yapılan “Sakarya Stratejik Planı” lansman toplantısında Sakarya’nın Pandemi ile mücadele de ilk 10 il arasında bulunduğu açıkladı. 
Dünyada ve Türkiye’de koronavirüs vakalarında artış yaşandığına dikkat çeken Vali Kaldırım, Sakarya olarak pandemi ile mücadelede son derece başarılı olduğunu belirtti.

Vali Kaldırım, "Son dönemde Türkiye ve dünyada artışlar sürüyor. Sakarya olarak Pandemi (Covid-19) ile mücadelede son dönemde gayet başarılıyız. İlk 10'a da girmiş bulunuyoruz . Kalabalık ortamlardan, insanları bir araya getiren ortamlardan uzak durmamız gerektiğini düşünüyorum. Ne kadar süreci hızlı atlatırsak, vatandaşın hayatını kolaylaştırmasına o kadar katkı vermiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Pandemi ile mücadele konusunda Vali Kaldırım’ın bu sözleri sonrasında hem pandemi önlemleri hem de koronavirüse yakalananların tekrar eski sağlına kavuşması için yapılan başarılı çalışmalar gündeme geldi. Dünyayı sarsan ve ilk olarak 11 Mart itibariyle Türkiye’de görülen pandemi ile birlikte büyük başarılara imza atan Sağlık Bakanlığı’nın Sakarya’da hizmet veren sağlık ordusu Vali Kaldırım’ın sözleriyle birlikte bir kez daha takdir kazandı.

Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü ve Sakarya’daki sağlık ordusunun elde ettiği başarı takdir toplanken, sağlığın amiral gemisi olan Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ise dikkatleri bir kez daha üzerinde topladı. Sakarya Kadın ve Çocuk Hastanesi’nin yeni binası hizmete girmesiyle birlikte halk arasında ‘doğumevi’ olarak bilinen ve günümüzde pandemi hastanesi olarak kullanılan hastanede bünyesinde bulunan Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi kadrosunda yaptığı değişikliklerle çalışma temposunu arttırdı.

Kadro değişikliğiyle bünyesinde deneyimli isim olan Destek ve Kalite Müdürü Tülay Kaya, başhekim yardımcısı Uz. Dr. Ahmed Bilal Genç, Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Hatice Sıçramaz, Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Fatih Güneysu, Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Akın Arslan, Başhekim Yardımcısı  Uzm. Dr. Ayhan Aydın, Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Hacer Efnan Melek Arsoy, Başhekim Yardımcısı Dr. Mustafa Çelebi, Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Durmuş, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Yavuz Bingöl, ’un bulunduğu hastanenin Başhekimliğini ise Doç. Dr. Fikret Halis yapıyor.