BİR YILDA 7 BİN PAYLAŞIM

İlk kez 23 Şubat 2016 tarihinde, Twitter’da ‘Paralel Yapı, Deşifre’ adıyla sahte profil açan Balıkesir’li M.D., bu hesaptan aralarında siyasetçiler, bürokratlar ve valilerin de bulunduğu çok sayıda kişi hakkında akıl almaz iddiaların yer aldığı paylaşımlar yapı. Emekli astsubay M.D. yakalanıncaya kadar sosyal medya hesabından7 bin 501 paylaşımda bulundu.

BALIKESİR’DEN SAKARYA’YA

Yaklaşık 15 bin takipçisi olan ‘Paralel Yapı Deşifre’ hesabını kullanan M.D.’nin evlat edindiği 2 çocukla ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile sorun yaşaması üzerine önce kendisine ait sosyal medya hesabından paylaşımlar yaptığı, daha sonra açtığı hesabı kullanarak birçok kişi hakkında paralel yapı ile ilişkisi olduğu yönünde iddialarda bulunduğu tespit edildi. M.D. paylaşımlarında Sakarya’da görevli bürokratlar ve siyasiler için hakarete varan suçlamalarda bulunmuştu.

ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN, HAKARETE

Sosyal medya üzerinden bir yıl boyunca yaptığı paylaşımlar M.D.'nin 2017 yılının Şubat ayında yakalanmasıyla son buldu. Balıkesir’de yakalanan M.D.'nin sorgulanmak üzere getirildiği Adapazarı’nda yakalandığını duyan yaptığı paylaşımlarda adları geçenler birer birer suç duyurusunda bulundu. Örgüt üyeliğinden tutuklanan M.D. hakkında 20’in üzerinde dava açıldı.

Yaklaşık 2 yıldır yargılanan M.D. ilimizdeki bir belediye başkanının şikayeti üzerine açılan davadan "Hakaret" suçundan 3 ay 15 gün hapis cezası aldı. Emekli astsubay M.D.nin yine "Hakaret" suçundan 2 ayrı ceza aldığı ortaya çıktı. M.D. hakkında aralarında "Örgüt Üyesi Olmak" suçlaması ile açılan 20’in üzerinde dava bulunuyor.

TUTUKSUZ YARGILANIYOR

Sakarya’da 2016-2017 yılları arasında paylaşımlarıyla adından bahsettiren M.D. tutuksuz olarak yargılanıyor. Hakkında Sakarya’nın yanı sıra Türkiye’nin farklı illerinde de açılmış davalar bulunan M.D.nin Sakarya ile ilgili yaptığı paylaşımlardaki bilgileri nasıl, nereden ve kimlerden aldığı ise yargılama sonunda ortaya çıkacak.