// Adnan Turgay Özbalkan //

Türkiye’de 418 saatlik tam kapanma sürerken, pazarcılıkla ekmeğini kazanan esnafın derdi giderek büyüyor. Pazaryerlerinin kapatılmasıyla birlikte esnafın büyük oranda mağdur edildiğini savunan esnaf, “Marketler her türlü açık ve kapalı alanda isteğini satıyor. Ama açık hava mal satan pazaryerleri kapandı. Bunun mantıklı bir karar olduğunu bize kim açıklayabilir! Pazaryerleri kapandı ve elimizde de mallar kaldı ama çekler, senetler, borçlarımız, ödememiz gereken taksitlerdeki süre kapanmadı. Borçlarımız katlanarak büyüyor” dedi.

Marketlerin birileri tarafından her zaman kayrıldığını savunan Pazarcı esnafı, “Borçlarımızı biz nasıl ödeyeceğiz! Bunu birisi bize anlatsın. Ayrıca Cumartesi günü Pazar açık olma kararı çıktı. Bir gün Pazaryeri açık olma ne olur! Mal aldık ve Cumartesi Pazara çıktık. Akşam oldu ve satamadığımız mal elimizde kaldı. Ne yapacağız! Bir daha ki Cumartesi gününe kadar bu mal bekler mi! Malımız çürür. Bu karar sağlıklı bir karar değil” diye konuştu.

Arkadaşımız Adnan Turgay Özbalkan’a da tepki gösteren bir pazarcı, “Ne çekiyorsun! Bunları yayınlayabilir misin! Siz bu konuşmaları yayınlayamazsınız! Siz kalabalık pazarları yayınlarsınız” diyerek tepki gösterince diğer pazarcılar araya girdi. Halk54.com ve Adnan Turgay Özbalkan’ın  her zaman pazarcının yanında olduğunu savunan pazarcılar, “Kimse kusura bakmasın. Turgay Özbalkan her zaman esnafın yayındadır” dedi.