İLGİNÇ PAYLAŞIM

Uzun bir süredir yurtdışında bulunan Sedat Peker, üç ayların son kandili olarak da bilinen Berat gecesinde sosyal medyada ilginç bir paylaşımda bulundu.

Paylaşımında olan İmam-ı Azzam Ebû Hanîfe Hazretleri’nin hayatını örnek vererek anlatan Peker, kendisine karşı haksızlık yapanlara ise, “Ben adam olmayanla, düşman dahi olmam. Çünkü onlar adam bile değiller” dedi.

İşte Peker’in o açıklamaları…

İMAM-I AZZAM EBÛ HANÎFE HAZRETLERİ

Kıymetli dostlarım, ruh dünyamda çalkalanmalar olduğunda haksızlığa uğradığımı düşündüğüm zamanlarda mezhep kurucumuz olan İmam-ı Azzam Ebû Hanîfe Hazretleri’nin hayatını okumaya gayret gösteririm. Kendisi hayattayken diğer üç hak mezhebin kurucuları tarafından (Şâfii, Mâlikî ve Hanbeli) kendisi hakkında söylenmedik hiçbir kötü söz kalmamıştır.

ÖYLE BİR YÜCE MAKAM Kİ

Birçok konuda kaynak olarak kullandığımız yazıların sahibi İmam Buhârî tarafından da ne yazık ki, şeytan olarak adlandırılmıştır. 75 yaşlarında ise kendisine yapılan işkenceler, sonucunda cezaevinde yatarken şehit olmuştur. Ancak, adaletin sahibi olan Yüce ALLAH’ımız, İmam-ı Azzam Ebû Hanîfe hazretlerine, öyle bir yüce makam vermiştir ki. Dünyada en çok takipçisi olan bir mezhebin kurucu imamı olma şerefine nail olmuştur.

BOLCA DUA EDİN

Haklıyken haksızlığa uğradığını düşünen dostlarım, sizler de duygu karmaşası yaşadığınızda lütfen, İmam-ı Azzam Ebû Hanîfe hazretlerinin hayatını okuyun ve içerisinde bulunduğumuz Berat gecesinde bolca dua edin. Eğer ki, bir hakkımız varsa, bu hakkımız bize dünyada ulaşmasa bile, öldükten sonra mutlaka ulaşacaktır gönlünüz rahat olsun.

DÜŞMAN DAHİ OLMAM

Bazı arkadaşlarım, bana bazı insanlar sana düşmanlık yapıyor. Sen neden onlara cevap vermiyorsun? Dediklerinde onlara “ben adam olmayanla, düşman dahi olmam” diyorum. Kıymetli dostlarım, bu insanlar benim düşmanlığıma laik değiller. Çünkü onlar adam bile değiller.