// Aysun Kurkurt // 

SURİYE’DE NE OLMUŞTU!
Suriye’de piyade er olarak vatani görevini yapan Cihan Sarmaşık nöbette iken hayatını kaybetmişti. Yaşanan bu üzücü olaya ülkenin bir çok yerinde tepki gösteren Romanlar, yaşanan olayın intihar olmadığını belirterek Cihan Sarmaşık ölümünün şüpheli olduğunu belirtmişti. Erenler Yenimahalle, Söğütlü, Sapanca, Hendek gibi bir çok yerde olaya tepkilerini dile getiren Roman vatandaşlar açtıkları Türk Bayrakları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenmiş ve olaydaki sır perdesinin aralanmasını istemişti.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA
Sarmaşık’ın yaşamını yitirmesine ilişkin Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada 1’inci Komando Tugayı Komutanlığı’nda görev yapan Piyade Er Caner Sarmaşık’ın ölümünün intihar değil, şüpheli bir ölüm olduğu yönünde bazı basın organlarında haberler yer aldığına işaret edildi. Açıklamada, “İlk bilgiler kapsamında Piyade Er Caner Sarmaşık’ın 29 Nisan 2021 tarihinde nöbette iken intihar ettiği tespit edilmiştir. Her olayda olduğu gibi olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Tahkikat sonuçlanınca kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi.

TEPKİLER DİNMİYOR
Bakan Hususi Akar’ın da üstü kapalı olarak olayın yer yönüyle araştırıldığını belirtmesine rağmen Roman Vatandaşların tepkisi yine de dinmek bilmedi. Önceki akşam Hendek Turanlar Mahallesi’nde yaşanan olaya tepki gösteren Romanlar dün akşam bir kez daha bir araya geldi. Mahalle sakinleri adına konuşan Nuri Solak; "Bizim askerimiz vatani görevini yaparken bir şekilde vefat etmiş. Naaşı Türk Bayrağına sarılmadan gönderilmiş. Bunu bu şekilde yapan komutanlar hiç mi düşünmedi? Bu bayrak için askerlik yapıyor. Dağlarda yaşıyor. Bu  neden böyle oluyor? Böyle olmaması lazım" diye konuştu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a her zaman destek verdiklerini dile getiren Roman vatandaşlar, olayın her yönüyle araştırılmasını defalarca dile getirdi. Piyade Er Caner Sarmaşık’ın Şanlı Türk Bayrağı’na sarılmasını ve Şehit kabul edilmesini isteyen Romanlar, “Bizlerden terörist, PKKlı, hain, 15 Temmuz darbecisi gibi vatan hainleri çıkmaz. Bizler ülkemiz için askerliğini yapan vatan evlatlarıyız” dedi.