Adayorum Köşe Yazarı Safa Polat, Türkiye'de İstanbul'un ardından ilk kez Sakarya'ya yapılacak Acil Durum Hastanesi'nin temelinin 16 Ekim Cuma 2020 tarihinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz'un konuk olduğu, Zafer Tokuş'un moderatörlüğün yaptığı ve kendisiyle birlikte Hüseyin Cumalı ve Hakan Turhan'ın katıldığı TV264'ün 'Gazeteciler Soruyor' programının canlı yayınında atıldığını yazdı.

İşte Safa Polat'ın o köşe yazısı:

16 Ekim 2020 Cuma.

TV 264’ün Gazeteciler Soruyor programının canlı yayınında Zafer Tokuş’un moderatörlüğünde, Hüseyin Cumalı, Hakan Turhan ve ben yine birlikteyiz.

Yayınımız bu kez Erenler’de bulunan Sakarya Park’tan yapılıyor.

Konuk AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz.

Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç bizi çok iyi ağırlıyor hatta ben yayında soğuktan tir tir titremeye başlayınca “Hasta olursa hastane masrafları bizden” diye takılıyor.

3 saat süren yayınımızın ana konusu Sakarya’da yapılmak istenen Acil Durum Hastanesi.

O günlerde Ali İhsan Yavuz, bir anda ortaya çıkıp bu konuyu gündeme getiriyor ve şehrin yeni bir hastane projesi ilk kez TV 264’te gündeme geliyor.

Biz gazeteciler olarak böyle bir projenin şehre kazandırılması için elimizdeki kamuoyu oluşturma imkanını kullanıyoruz.

Yaşları artık ustalık mertebesine ulaşmış Zafer Tokuş ve Hüseyin Cumalı ağabeylerim kişisel hikayelerinden de yola çıkarak şehir için sonuna kadar destek veriyorlar hastaneye.

Hakan Turhan ve ben de o günlerde şehirde kurumlardan yardım toplanarak inşaatı yapılması planlanan hastane için sürece dahil olarak çağrılarda bulunuyoruz.

*     *     *

Ve aradan 7 ay geçiyor.

Bugün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İl Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Milletvekilleri ile basının karşısına çıkıyor.

Son 3 yılda şehre yapılan yatırımlardan bahsediyor.

1000 yataklı hastanenin, yeni adliye binasının görsellerini ve detaylarını paylaşıyor ki her biri ayrı bir yazı konusu olduğu için tek tek girmeyeceğim.

Toplantıda altı çizilecek birçok önemli konuyu başka bir yazıma bırakıyorum.

Zira bu toplantıda bizim için önemli olan bir proje daha ilk kez kamuoyuna tam detaylı olarak açıklandı.

7 ay önce Sakarya Park’ta kocaman bir yayını ayırdığımız Acil Durum Hastanesi.

O yayının yapıldığı günlerde şehirden yardım toplanması konusunda gündem olan Acil Durum Hastanesi, Sakaryalı siyasetçilerin girişimi ile bir bakanlık projesine evrilmiş...

Yeri belirlenmiş.

Yer olarak SAÜEH merkez kampüsünde Orman Bölge Müdürlüğü arazisi seçilmiş.

Yatak sayısı belli olmuş ve proje görselleri ortaya çıkmış.

Yani Acil Durum Hastanesi Sakarya’ya kazandırılıyor.

*     *     *

Peki nedir bu Acil Durum Hastanesi?

Türkiye’de İstanbul’un ardından ilk kez Sakarya’ya yapılacak.

Tek katlı.

106 yatak, 6 ameliyathane, 48 yoğun bakım yatağı, 5 diyaliz ünitesi, 12 müşahede yatağı ve 2 acil servisi ile özellikle bir deprem bölgesi olan Sakarya’nın acil anında kesintisiz hizmet verecek bir hastane.

Üstelik adı Acil Durum Hastanesi olmasına rağmen acil durum dışında da hizmet verecek.

Peki projeyi kim yapacak…

Sağlık Bakanlığı.

Şehir 1000 yataklı hastaneyi konuşurken, Ali İhsan Yavuz başta olmak üzere Sakaryalı siyasetçiler bu konuyu koparmış almışlar bakanlıktan.

*     *     *

Bu hastanenin detaylarını öğrendiğimiz bugünkü toplantıda, Ali İhsan Yavuz: “Bazı gazetecilere bu projedeki emeklerinden ötürü özellikle teşekkür ediyorum.” demişti.

Toplantıdan sonra aradım kendisini.

“Bu teşekkürü hak eden gazeteciler kim?” dedim.

Beni son derece memnun eden bir hikaye anlattı Sayın Genel Başkan Yardımcısı.

“O Hastane projesi ilk kez Zafer Tokuş’un sunduğu Hüseyin Cumalı, Hakan Turhan ve senin katıldığın yayında açıklanmıştı. O yayında sizlerin pozitif duruşunuz ve desteğiniz bizi projeye daha da inandırdı. Risk de alarak bu konuyu ısrarla takip ettik ve 1000 yataklı hastanenin ihalesinin yapılmasını hızlandırıp gerçekleştirdiğimiz bir dönemde şehrimiz bir de Acil Durum Hastanesi projesini ortaya çıkarmayı başardık. Ben bu hastanenin ne kadar önemli olduğunun zaten bilincindeydim ama o gün siz gazetecilerin ve sonrasında yayını izleyen vatandaşlarımızın desteği bize daha da güç verdi ve bu noktaya geldik” dedi.

Ve en sonunda yerel basının bu açıdan şehir için ne kadar önemli olduğunu bir kez gördüklerini aktardı Ali İhsan Yavuz.

*     *     *

Öncelikle Sakarya’nın bu projeyi kazanmasına bir Adapazarlı olarak çok sevindim.

Ayrıca projenin gerçekleşme aşamasında, projenin mimarlarından biri tarafından desteklerimize teşekkür edilmesinden de mesleki olarak onur duydum.

İnşallah bu hastaneyi acil zamanlarda kullanmak hiç nasip olmaz ama eğer ki kullanırsak yaralarımıza merhem olsun.

Sağlık alanında yapılacak her yatırımın başımızın üzerinde yeri ver.

Ben ve Gazeteciler Soruyor programını birlikte yaptığım hepsi yaşça benden büyük ağabeylerim adına diyebilirim ki, “Bizler mevzu Sakarya ve şehre bir yatırım ise tüm fikirlerimizden sıyrılıp o işin arkasına sımsıkı dururuz.”

Ali İhsan Yavuz’a, AK Parti Sakarya Milletvekillerine, büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye, İl Başkanına ve Sakarya’da son dönemde birçok projede desteğini gördüğümüz Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay’a özellikle son sağlık yatırımları için teşekkür ederim.

Temelleri, TV 264 canlı yayınında atılan Sakarya Acil Durum hastanesi de şimdiden Sakarya’mıza hayırlı olsun.