// HÜSEYİN CUMALI //

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunanlar için getirilen sokağa çıkma yasağı sonrasında il genelindeki denetimlerine başladı. Asayiş Şube ile Trafik Şube ekipleri 65 yaş ve üstü ile  kronik hastalığı bulunanlarla ilgili sokaklarda geniş çaplı kontroller yaptı. Sokak, cadde ve parklarda toplu halde oturan vatandaşları ekip araçlarından megafonlarla uyaran polis, “Zorunlu olmadıkça evlerinizden çıkmayın. Lütfen evlerinizde kalın. Toplu olarak bir arada oturmayın” uyarısında bulundu.

Adapazarı Tozlu Camii Meydanı’nda ise trafik polisleri ile bir vatandaş arasında yaşanan diyalog hayli düşündürücü oldu. Görevli Trafik polisi Orhan Cami Meydanı’nda toplu halde oturan vatandaşları, “Zorunlu olmadıkça evden çıkmayın. Toplu olarak bir arada oturmayın” uyarasın da bulundu. Yaşlı bir adam ise polise, “Evde oturmaktan yorulduk. Çıkıp hava alalım. Hava almayalım mı, iki insan görmeyelim mi” diye sitem etti.

Atatürk Bulvarı’nda ise yine trafik polisleri halkı ‘Koronavirüsü’ne karşı uyardı. Banklarda uyuyan,y oturan, sohbet edenleri megafonlarla uyaran polis, “ Lütfen zorunlu olmadıkça evlerinizden çıkmayın” anonsu yaptı. Polisin uyarısıyla oturduğu yerden kalkan bazılarının polis gittikten sonra aynı yere gelip oturduğu gözlendi. Adapazarı Atatürk Bulvarı’nda iki duyarlı vatandaş banklarda oturanlara, “Evinize gidin. Bu işin şakası yok” uyarısında bulundu.

Bankta uyuyan yaşlı adamı da uyaran duyarlı vatandaşlar, “Evinde uyusana amca” dedi. Uykudan kalkan yaşlı adam evinin yolunu tuttu. Polisin yaptığı çalışmalar bunlarla da sınırlı kalmadı. Kent merkezinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Donatım Park, Erenler Park, Çark Caddesi, Atatürk Bulvarı gibi alanlarda gün boyu denetim yapan polis sürekli halkı uyardı. Sapanca Göl Kıyısı, Arifiye Gölbaşı, Serdivan Park gibi alanlarda ise yine polis uyarılarını sürdürdü.