TV 264 ekranlarında gazeteci Zafer Tokuş, Hakan Turhan ve Hüseyin Cumalı gündemi değerlendirdiği “gazeteciler soruyor” isimli tartışma programında gündem tam kapanma idi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ‘tam kapanma’nın ele alındığı programın 2.  bölümüne 17 günlük kapanmayla birlikte psikolojilerin bozulduğu günümüzde Psikolog Nurseli Uzun gazetecilerin sorularını canlı yayında yanıtladı.  

Aynı zamanda Halk54.com Köşe Yazarı olan Nurseli Uzun, pandemi ile birlikte uyku bozukluklarının arttığını belirterek yapılması gerekenleri uzman gözüyle sıraladı.

17 günlük kapanmayla ilgili olarak Cumalı’nın sorusu üzerine konuşan Psikolog Nurseli Uzun, “Eğer ‘zaten aylardır sokağa çıkamıyoruz, zaten depresyondayız’ diyerek 17 günlük kapanmaya girerseniz, depresyonunuz daha da artar. Bunun yerine daha olumlu düşünüp, hobilerimizi geliştirip ailelerimizle birlikte olmanın keyfinin çıkartmalıyız” dedi. Çocuklarla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Psikolog Uzun, pandemi döneminde ebeveynlere bu noktada önemli görevler düştüğünü belirtti.