Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Kabine toplantısı sonrasında korona virüsü salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması hakkında yeni bilgiler paylaştı.

 Dördüncü kez uygulamaya konan sokağa çıkma kısıtlaması ne zaman başlayacak, ne zaman sona erecek?

1 Mayıs saat 00.00’da başlayacak olan sokağa çıkma kısıtlaması 3 Mayıs saat 00.00’da sona erecek.

Sokağa çıkma kısıtlaması ne zamana kadar uygulanacak?

Korona virüsü salgını nedeniyle alınan sokağa çıkma kısıtlaması kararı ilk kez 11-12 Nisan günlerinde uygulandı. 18-19 Nisan‘da ikinci kez uygulanan kısıtlama, resmi tatil olan 23 Nisan Perşembe gününün 24-25-26 Nisan‘la birleştirilmesiyle üçüncü kez devreye sokuldu.

Dün Kabine toplantısı sonrası bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma gününe denk gelen ve resmi tatil olan 1 Mayıs’ı 2-3 Mayıs’la birleştirerek 72 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması ilan ettiklerini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonları uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının, Ramazan Bayramı’nın sonuna kadar rutin olarak uygulanacağını açıkladı. Bu karara göre önümüzdeki dört hafta boyunca cumartesi ve pazar günleri sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 1-2-3 Mayıs, 9-10 Mayıs, 16-17 Mayıs ile 23-24 Mayıs‘a denk gelen Ramazan Bayramı arefesi ve birinci gününde evden dışarı çıkmak mümkün olmayacak.