Rusya Devlet Başkanı Putin'in Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Kremlin'de yaptığı görüşmenin ardından, çevresindekilerle temaslı olduğu bildirilip, Putin'in kendisini tecrit altına aldığı aktarıldı.

Öte yandan Putin bu hafta yapmayı planladığı Tacikistan ziyaretini erteledi, ancak video konferans yoluyla bağlantı kuracağı ifade edildi. 

SPUTNİK V AŞISININ GELİŞTİRİLDİĞİ RUSYA'DA PUTİN'İN HANGİ AŞIYI OLDUĞU GİZEMLİ KALDI

Putin, Kovid-19 aşısının ilk dozunu 23 Mart’ta yaptırmıştı. Putin’in hangi Kovid-19 aşısı olduğuna ilişkin bilgi verilmezken, aşılama süreci basına açık yapılmamıştı. Kremlin Sözcüsü Peskov da Putin’in Rusya’da geliştirilen üç aşıdan birini yaptıracağını bildirmişti. 

HANGİ AŞIYI OLDUĞUNU NEDEN AÇIKLAMADIĞINI SÖYLEDİ

Putin hangi aşıyı olduğunu saklamış, ardından halkın sorularını yanıtladığı Direkt Hat programında, "Rekabet avantajı sağlamamak için hangi aşıyı vurulduğumu açıklamıyordum. Sputnik V aşısı olduğumu söyleyebilirim. İki dozdan sonra da hiçbir yan etki oluşmadı. Antikor seviyem yüksek. Umarım ülkemizdeki vatandaşların çoğu, aşı oldum dediysem, bunun öyle olduğunu anlamıştır. Bu seviyedeki insanlar küçük hileler yapmaz. Aşı olduğum dönemde Sputnik V ve EpiVakKorona aşıları vardı. İkisi de iyi ve etkili. EpiVakKorona, daha kısa süre koruma sağlıyor ancak onun daha az yan etki gibi avantajları var. Ben aşıyı seçerken daha uzun süre korumayı dikkate alarak tercih yaptım ve Sputnik V aşısı oldum." açıklamasında bulunmuştu.