İstiklal Marşı’nın ne zaman, saat kaçta okunacağı merak ediliyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl da coşku ile kutlanıyor. Bayramın 100. Yılının olması vatandaşları daha da heyecanlandırdı.

Bu yıl koronavirüs önlemleri kapsamında kutlamalarını evlerinde yapan vatandaşlara müjdeli bir haber İletişim Başkanlığı’ndan geldi. İletişim Başkanlığı tüm vatandaşları 21.00'de evlerinin balkonlarında ve pencerelerinde İstiklal Marşı okumaya davet etti..İşte İstiklal Marşı'nın sözleri ve detaylar...

İSTİKLAL MARŞI NE ZAMAN OKUNACAK?

İletişim Başkanlığı tüm vatandaşları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bugün 21.00'de evlerinin balkonlarında ve pencerelerinde İstiklal Marşı okumaya davet etti. Meclis'in açılışının 100'üncü yılı olan 23 Nisan'da yapılacak programlara ilişkin TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan bir açıklama yapmıştı. Şentop açıklamasında, “Bunu tekrarlıyorum buradan; 23 Nisan akşamı saat 21.00’de bütün vatandaşlarımızı evlerinden İstiklal Marşı okumaya davet ediyorum. Aynı şekilde televizyonlar da yayınlarına aynı saat itibarıyla İstiklal Marşı yayınlayarak girecekler.” dedi.