S.A.B.A.H Arama Kurtarma Derneği üyeleri, Afet Farkındalık eğitimlerine, Adapazarı’nda özel bir Sağlık Meslek Lisesinde verdiği eğitimle devam etti.

Eğitimlerde tehlikelerin farkında olma, riskleri düşürmek için önlemler alma konusunda Aile Afet Planı’nın önemi vurgulandı. Bunların başında deprem tehlike avı (evdeki tüm eşyaların deprem esnasında zarar vermeyecek duruma getirilmesi), deprem esnasında vücudu korumak için hedef küçültme yapılması, uzak telefon numaralarının belirlenmesi, buluşma noktaları ve toplanma alanlarının belirlenmesi, konularında bilgilendirme ve uygulama yapıldı.

En son aşamada okul idaresi tarafından tahliye yapılarak eğitim tamamlandı. S.A.B.A.H Arama Kurtarma Derneği üyelerinin gösterdiği olağanüstü performansla eğitim verilen kişilerin sayısı 190 bine ulaştı.

S.A.B.A.H Arama Kurtarma Derneğindne yapılan açıklamada, "Bundan sonrada hem afetlerde hem de afetlere hazırlık aşamasında çalışmalarımıza tüm hızı ile devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı bu çalışmaların içinde ve destek olmaya davet ediyoruz." denildi.