Ne olmuştu!

Sakarya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haluk Hacıoğlu sosyal medya hesabından fotoğraf destekli yaptığı paylaşımda, “Saç ekimine devam, Sakarya Berberler Odası desteği ile çalışmaya devam” yazdı. Bu yazı sonrasında ise Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri Başkan Hacıoğlu’nun ortak olduğu işyerinde denetleme yaptı. Ekiplerin yaptığı denetim sırasında iddiaya göre bazı eksikler bulundu.

Medikal Uygulaması

Eksikleri tespit eden ekipler, “Saç ekimi, medikal estetik, estetik cerrahi gibi tıbbi uygulama terimlerinin kullanıldığı ve bunların uzman hekimlerce yapılması gereken işlemler olduğu” ifadeleri olan ıslak imzalı tutanak tutuldu. Yine yapılan denetim sonrasında işyerinde çalışanların “Medikal Uygulama” sertifikası almış cerrahi uzmanlar ya da sertifikalı pratisyen hekim olması gerektiği belirtildi.

Dava açıldı

Yapılan çalışma ve tutulan yasal tutanak sonrasında Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurunda bulundu. Konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı ismi geçen şahısların ifadesini aldıktan sonra iddianame hazırladı. Hazırlanan iddianame Sakarya 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Böylece Başkan Hacıoğlu’nun yanı sıra Ö.O., A.A., G.B. hakkında dava açıldı.

Ertelendi

Sakarya Sağlık İl Müdürlüğü tarafından açılan davanın ilk celsesi ise geçen 4 Aralık 2019 tarihinde görüldü. İlk davaya her iki tarafın avukatlarıyla sanıklar katıldı. Eksik evrakların tamamlanması için dava, 23 Mart 2020’e ertelendi. Yaşanan süreçte ise Başkan Hacıoğlu,  sosyal medya hesaplarından ilk paylaşımı kaldırdığı dikkatlerden kaçmadı.

Neler dendi!

Sakarya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haluk Hacıoğlu’nun yanı sıra Ö.O., A.A., G.B. 4 kişi hakkında Cumhuriyet Savcısı’nın hazırladığı ve mahkeme tarafından kabul eden iddianame ise şöyle…

1219 sayılı yasanın 25’inci maddesinde yer alan ‘Diploması olmadığı halde menfaat temin etmek amacına yönelik olmasa bile hasta tedavi eden ve tabip ünvanını takınan şahısların cezalandırılması’ istenirken G.B. isimli şüphelinin aynı suçu daha öncede işlediği belirtilerek TCK’nın 58’inci maddesinde yer alan ‘Önceden işlenen suçtan dolayı verilen hüküm kesinleştikten sonra yeni bir suçun işlenmesi hâlinde, tekerrür hükümleri uygulanır. Bunun için cezanın infaz edilmiş olması gerekmez…