Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamalarında Pfizer/ BioNTech aşılarının iki doz arasındaki uygulama süresinin 6-8 haftaya çıkarıldığını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından Sağlık Bakanlığı'ndan Pfizer/BioNtech aşısı ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Buna göre; İkinci doz randevusu alanların randevuları korunacak.

YENİ RANDEVULAR 6-8 HAFTA ARALIKLI ŞEKİLDE ALINACAK
Sağlık Bakanlığı kaynaklarından Pfizer/Biontech aşısıyla ilgili yeni bir açıklama geldi. Buna göre, Pfizer/Biontech aşısı için ikinci doz randevularını almış olanların randevuları korunacak. Yeni aşı olacaklara ikinci doz uygulamaları 6-8 hafta aralık olacak şekilde randevu verilecek.

BAKAN KOCA'DAN PFIZER/BIONTECH İKİNCİ DOZ AŞI AÇIKLAMASI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada "Haziran ayıyla birlikte BioNTech aşısının teslim alınan miktarı 30 milyon dozu geçmiş olacak. Bugünkü toplantıda Uğur Şahin hocamızın da görüşünü alarak BioNTech aşısının iki doz arasında uygulanma süresinin 6-8 hafta olarak karar verilmiştir" ifadelerini kullanmıştı.