Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüsün ülkemize de sıçramasıyla hayat olağan akışın dışında yaşanıyor. Virüs vakasıyla karşılaşmak istemeyen vatandaşlar tedbiri elden bırakmıyor, ilgili devlet kurumları da sıkı önlemler alıyor. Ancak krizi fırsata çevirmek isteyenler de boş durmuyor.

TARAMA BAHANESİYLE EVE GİRİYORLAR!

Virüsün duyulmasıyla ilk olarak fırsatçılar ortaya çıkarken sahneyi şimdi de dolandırıcılar aldı. İddialara göre evleri gezen dolandırıcılar Sağlık Bakanlığı tarafından gönderildiklerini ve korona taraması yapacaklarını belirterek içeriye giriyor. Sonrasında ev sahiplerini sprey ile bayıltarak evleri soyuyorlar. Edinilen bilgilere göre söz konusu olayla karşılaşıp ihbar eden kişi sayısı 100’ün üzerinde.

TELEFON GELMEMİŞSE İÇERİ ALMAYIN!

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, “Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs risk taramasını çat kapı değil, planlayarak yapmaktadır. Sizi 184’ten arayıp bilgilendiriyor, ondan sonra geliyoruz. SABİM- 184’ten size TELEFON GELMEMİŞSE, test amacıyla geldiğini söyleyenleri içeri almayın. Kötü niyetlilere karşı tedbirli olalım” dedi.