Lastik-İş Sendikası Sakarya şubesi 10.Olağan Genel Kurulu bugün itibariyle Adapazarı'nda bir toplantı salonunda gerçekleşti. Kongrede Şube başkanı, idari sekreter, mali sekreter, yönetim, denetim ve disiplin kurulunun asil ve yedek üyeleriyle genel merkez genel kurul üyeleri seçilecek.

Mustafa Sipahi tek aday olarak kongreye katılırken, bir başka aday Hüseyin Şahin ise seçim öncesinde usulsüzlükler yapıldığını iddia ederek kongreyi mahkemeye taşıdı.

Hüseyin Şahin, Lastik-İş Sendikası seçimi sebebiyle fabrika çalışanlarının ikiye ayrıldığını, Mustafa Sipahi'ye yakın olan isimlerin iki gün otelde izin yapmasına izin verilirken, Hüseyin Şahin'e yakın olan isimlerin ise kongre günü çalıştırıldığı ifade edildi.

Kongrenin yapıldığı toplantı salonu önüne gelerek açıklamalarda bulunan Hüseyin Şahin ve yaklaşık 50 çalışan, ortak bir basın açıklamasında bulundu.

Şahin, "İki buçuk senedir özellikle Sakarya şubemizin bir yönetilememe durumunda olduğunu söyledik. Üyesiyle bağı kopmuş bir şubenin gücüde, güvenirliği de kalmaz dedik. Ve başından itibaren hiçbir şahsi çıkar düşünmeden, kimsenin yönlendirmesinde kalmadan bizlerin ve kurumumuzun yıpranmaması adına bir talepte bulunduk. Herkesin hür idaresiyle oy kullanacağı adil ve demokratik bir seçim istedik. Ama ne yazık ki bu talebimiz kabul edilmesi. Yeri geldi bu taleplerimiz için hedef gösterildik. Birlik ve beraberliği bozduğumuz söylendi." dedi.

Şahin, "Şimdi sizlere soruyorum; Disk'in temel ilkelerinden tabanın söz ve karar sahibi olmasını kabul etmek bölücülük müdür? Aynı fabrikada, aynı alınterini döküp, aynı kasayı dolduran işçilerin birleşik mücadelesini istemem bölücülük müdür? Elbette değildir. Asıl işçiyi bölen anlayış bu ilkeleri reddedip, işçinin önüne iki sandık koymaktır. Kendi üyesine ikinci sınıf bir muamele yapmaktır. Seçilme hakkını engellemektir. Sakarya için ayrı, Kocaeli için ayrı seçim yönetimi oluşturmak, seçim ilanını gizlemek tabanı yok saymak, kendi çıkarlarını işçiye dayatmaktır. İki buçuk yıldır bu tavırla hareket eden merkez varolan sendikal krizi daha da derinleştirerek, kuruma güveni zayıflatmıştır." dedi.

Şahin, "Bu sakatlıkta gelişen şube genel kurulu, ayrımsız olarak üyelerin hepsini kapsamadığından, sandık oyunlarıyla çıkar hesapları yapıldığından bizim için yok hükmündedir. Ne Disk'in ilkelerine, ne de Lastik-İş'in tarihsel mirasına uymayan bu dayatmacı anlayışı tüm üyelerimiz adına reddediyoruz. Hukuki olarak açtığımız davamızı sonuna kadar sürdüreceğimizi ilan ediyoruz" dedi.

Şahin, "Bu genel kurul için karşı taraf delegelerine 2 gün otelde konaklama sendikal izni verilirken, ayrı sendikaya bağlı olan ben ve benim gibi delege arkadaşlarıma 1 gün izin verilmiştir. Bu bir ayrım değil midir? Bizim düşüncemiz sonuna kadar adalet olacaktır." dedi.