Sakarya Barosu 54. Olağan Genel Kurulu'nun birinci oturumu, Sakarya Atatürk kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşti. Avukat İlknur Ebiz Yıldız ile Avukat Selahattin Yıldırım'ın baro başkanı olmak için yarıştığı genel kurulun ilk oturumunda yönetim kurulunun faaliyetleri ve gelir gider raporlarının ibra edilmesinin ardından Baro Başkanı Av. Abdürrahim Burak, avukatlar ve baro başkan adayları açıklamalarda bulundu.

Baro başkanlığı için aday olan Avukat İlknur Ebiz Yıldız, "Avukatlar bugün bir varlık mücadelesi içindedir. Avukatların mesleğin içinde karşılaştığı sorunlar aslında başlı başına avukatların sorunu değil, miletimizin de sorunu olup, hak arama özgürlüğünün önünde ciddi engel teşkil ettiğinden aslında ulusal meseledir. Ortak akılla çözülmesi gerekliliktir. Avukatlar mesleğini icra edebildiğinde tesis edilecek gerçek adaletin varlığı için hukukun üstünlüğüne gönülden inanan bizler, ülke genelinde ve yerelde, özveriyle, çözüm odaklı, çaba sarf etmek için demokratik bir anlayışla baroyu yönetmeye talip oldum. Biz demek için çıktığımız bu yolda şeffaf, çoğulcu, katılımcı, ötekileştirmeyen, dayanışmayı öncüleyen, anlayış ve vizyonumuzla, cumhuriyet değerlerinde hak, hukuk adalet için olmazsa olmaz olan avukatların sorunlarını çözebilmek adına çaba sarf etmeye adayız. Mesleğimizin ne denli kırılgan olduğunu, ne denli yoğun sorunlar içerisinde olduğunu hepimiz biliyoruz. Artık söz eylemini bitirdi. Çok konuşabiliriz, çok anlatabiliriz, bütün temel ülkelerin, tüm hukukçu meslektaşlarımız ziyadesiyle iyi biliyorlar; söz eylemi bitirdiği için eylemselliğini adı bundan sonra çalışmak, çalışmak, çalışmak olmalı. Ben bu nedenle adayım. Genç meslektaşlara doğru olanı ne olduğunu göstermek adına hep sustum, susmaya da devam edeceğim. Ben kavga etmeye aday değilim. Ben baro için ne gerekiyorsa, olumlu olarak ne yapılması gerekiyorsa istişare ederek kavga etmeksizin, herkesin fikrini alarak, oylaşmacı biçimde adayım." diye konuştu.

Baro başkanlığında diğer aday Avukat Selahattin Yıldırım ise "Çok kısa bir süreçte ciddi bir çalışma yaptık, genç arkadaşlarım sağolsunlar beni hiç yalnız bırakmadılar, destek oldular. Bu süreçte ulaşamadıklarıma söz veriyorum; mutlak suretle seçimin sonucu ne olursa olsun tabi ki kahvelerini içmeye gideceğim. Biz avukatlar son derece onur verici bir mesleğin mensuplarıyız. Bunun için mücadelemizi devam ettirmek zorundayız. Savunmayı temsil eden avukatlar olarak bizlere düşen görev ve sorumluluk, asla kabul edemeyeceğimiz olumsuzluklar karşısında sonuna kadar hukukun üstünlüğünü, insan haklarını ve savunmanın kutsallığını savunarak, el ele vererek güçlerimizi birleştirip, hukuku korumak ve aksaklıkları gidermektir. Çalışmalarımız hep bu yönde olacaktır. Yaklaşık 20 yıla yakın meslek hayatımda ben bu mesleği severek yaptım. Bu mesleği severek yapan bir kişinin de her halükarda baro denilen ve tüm avukat arkadaşlarımızı temsil eden organlarda elini taşın altına koyması gerektiğini ve bir şekilde hizmet etmesi gerektiğini düşünerek bu yola çıktım." şeklinde konuştu.