//Nurettin Eryılmaz//

Sakarya Barosu'nun 54. seçimli olağan genel kurulunun ilk oturumu bugün çelenk sunumuyla başladı.

 İlknur Ebiz Yıldız ile Selahattin Yıldırım'ın baro başkanlığı için yarışacağı genel kurul öncesinde Sakarya Barosu yönetim kurulu, Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. 

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona eren çelenk sunumu sonrası Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak, genel kurulda başkanlık için yarışacak olan adaylara başarılar diledi. 

Çelenk sunumunun ardından Sakarya Barosu yönetim kurulu, 09.00-17.00 saatleri arasında Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak olan genel kurula geçti. 

BARONUN SEÇİM SÜRECİ
3-4 Ekim’de başlayan genel kurul sürecinde mevcut başkan Abdurrahim Burak ile Sakarya Barosu avukatlarından  İlknur Ebiz Yıldız ve Özgür Akın  adaylıklarını açıkladı. Ancak Pandemi dolayısıyla 3 defa ertelenmek zorunda kalan Sakarya Barosu 54. Olağan Genel Kurulu sürecinde mevcut başkan Abdurrahim Burak, ertelemeden dolayı fazla görev yaptığı için, Özgür Akın ise seçilmesi halinde yönetiminin görev süresi kısalacağından ötürü adaylıktan çekildi.

YILDIRIM ADAY OLDU 
İki adayın çekildiği süreçte avukat İlknur Ebiz Yıldız adaylığına devam ederken, serbest avukat Selahattin Yıldırım adaylığını açıkladı. Serdivan Belediyesi'nde MHP Meclis üyesi olan Selahattin Yıldırım aday olmasıyla birlikte baro seçimleri öncesinde hareketlilik yaşandı. 

Bugün Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan genel kurul Atatürk Spor Salonu'nda gündem görüşmeleriyle 09.00-17.00 saatleri arasında devam edecek.

Sakarya Barosu 54. Olağan Genel Kurulu 11 Temmuz Pazar günü yine aynı yerde ve saat baro başkanlığı, yönetim kurulu, denetleme kurulu, disiplin kurulu ve Türkiye Barolar Birliği delegelerinin seçimleri devam edecek. Çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise genel kurul 17-18 Temmuz 2021 tarihlerinde yine aynı yer ve saatte yapılacak.