HALK54.COM/Hüseyin CUMALI
Adapazarı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yapılan anma programına saat 22.30’da başladı. Enkaz altında kalan Adapazarı’nda yaşanan felaketle ilgili foto galerinin de açıldığı anma programında AFAD ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı meydanda hazır bulundu. Konuşmalar ve bir dizi etkinlikle süren anma programı saatler 03.02’i gösterdiğinde gözyaşı ve dualarla sürdü.

MÜFTÜNÜN DEPREM ACISI
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Adapazarı Belediyle Başkanı Mutlu Işıksu ve az sayıda vatandaşın katıldığı anma programında konuşan Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, “Bildiğiniz gibi 4 bine yakın kişi vefat etti. Allah rahmet eylesin. Ben de Sakaryalı olduğum için Sakarya’dan benim ailemden de 9 kişi vefat etti. Allah rahmet eylesin. Allah mekanlarını cennet eylesin. Sadece şunu söylemek istiyorum. Tabii bu alan dolmalıydı, fazlasıyla dolmalıydı. İnşallah önümüzdeki sene daha büyük bir duyuru yaparak bu alanı doldurmalıyız. O depremi unutmayacağız” dedi.

Başiş, “Orada vefat eden büyüklerimiz ve kardeşlerimiz, onlar birer şehittir. Peygamberimiz, “göçük altında kalan depremde vefat edenlere şehitlik mertebesi verilir’ buyuruyor. Elbette şehitlerimizi biz aziz biliriz. Onlar da birer şehittirler. İnşallah şimdi hep birlikte dua edelim. Allah şu cennet vatanımızı, şu güzel Sakaryamızı korusun ve muhafaza eylesin.Bir daha böyle depremler görmeyelim inşallah” dedi.

Deprem Şehitleri için yapılan dua sırasında yakınlarını kaybedenler gözyaşlarını tutamadığı anma programı yapılan dualarla son buldu.