HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ
Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı, koronavirüs tedbirleri kapsamında Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirildi. 47 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda Başkan Ekrem Yüce, kentsel dönüşüm çalışmaları için komisyon oluşturduklarını ve oluşturulan komisyonun hazırlayacağı strateji belgesinin bakanlıktan onay almasıyla birlikte kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlıca başlayacaklarını açıkladı. 

"KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN SON AŞAMAYA GELDİK"
Kentsel dönüşüm hazırlıklarında son aşamada olduklarını açıklayan Başkan Yüce, "Şehrimiz ve bölgemiz deprem kuşağında yer almaktadır.  Bu coğrafyada tarih boyunca pek çok deprem yaşandı. Büyük hasarlar verdi. 17 Ağustos 1999’da en büyük depremlerden birini hep birlikte yaşadık. Depremin acısını, kaybettiklerimizi yüreğimizin en derininde hissettik. Depremin yaralarını sarmaya gayret ettik, mücadele ettik. Bu mücadelenin önemli bir noktasında bulunan kentsel dönüşüm için hazırlıklarımızda son aşamaya geldik" dedi.

"DÖNÜŞÜM İÇİN BAKANLIK ONAYI BEKLENİYOR"
Kentsel dönüşüm stratejisi için komisyon oluşturduklarını ifade eden Başkan Yüce, “Öncelikle ‘Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi ve Afet Riski Tespiti’ için bir komisyon oluşturduk. Tamamen kendi öz kaynaklarımız ve kendi ekiplerimiz ile hazırlanan Strateji Belgesi tamamlanmak üzere. Oluşturduğumuz komisyon öncelikle 16 ilçemizi kapsayan bir rapor hazırladı. Bu rapor hazırlanırken tüm ilçe belediyeleri ziyaret edilerek çalışmanın kapsamı anlatıldı. Hazırlanan plan rehberliğinde uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm projelerine yönelik modellemeler yapmak için kent merkezinde belirlenen 2 bölge ve toplam 14 hektarlık alanda çalışmalara başlandı. Tüm bu gelişmelerin ışığında Kentsel Dönüşün Strateji Belgesi hazırlanmasında son aşamaya geldik ve en kısa sürede bakanlığa sunacağız. Sonrasında bakanlığın onaylaması halinde kentsel dönüşüme başlıyoruz” dedi.