Koronavirüs önlemleri kapsamında yılbaşı akşamı 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacağı duyurulmuş, Sakarya İl Hıfzısıhha Kurulunca alınan karar doğrultusunda ise Sakarya genelindeki otellerde yılbaşında müzikli eğlence, parti düzenlemek ve bir araya gelmek yasaklanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün cuma namazı sonrası yaptığı, "Bir defa bu tür partiler, otellerde-villalarda olsun... Tüm güvenlik güçlerimiz her türlü tedbiri alacak. Bunlara müsaade etmemiz mümkün değil. İstihbaratımız nerede bu tür şeyler olduğunu tespit ederse oralara gerekli operasyonu yapar." açıklamasının ardından Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ve Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti.

Alınan bilgiler doğrultusunda 4 günlük sokağa çıkma yasağında özellikle Adapazarı, Serdivan ve Sapanca başta olmak üzere Sakarya genelinde günlük ve haftalık kiralanan ev, apart ve villa tipi konutlarda denetimler ve kontroller yapılacak. Yapılan denetim ve kontrollerde evlerde bulunan kişiler sorgulanacak. 'Yılbaşı partisi yapılıyor' ihbarı alındığı takdirde ise evlere baskın düzenlenecek. Burada eğlence yaparken yakalananlara ise kişi başı 3 bin 150 TL ceza uygulanacak.

Yılbaşı dahil yasak günlerinde Sakarya'da güvenlik güçleri eğlenceye müsade etmeyecek.