15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti. 251 vatandaşın şehit olduğu FETÖ'nün darbe girişimine devletin zirvesi ve siyasilerden tepki gelmeye devam ediyor.

Sakarya GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Bekdemir, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün üzerinden 5 yıl geçmesinin ardından açıklamada bulundu. 

Bekdemir, "Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsünün üzerinden beş yıl geçmesine rağmen ülkemizin istikbaline karşı yapılan hainliği unutmadık. Devletimizin içine sızmış bir grup hadsizin bu girişimine karşı, başta Sayın Cumhurbaşkanımız, tüm devlet erkânı, vatansever asker ve polislerimiz ile mücadele eden aziz milletimizin direnişi galip gelmiştir. Darbeyle birlikte ülkemiz, birçok tehlikeyle yüzleşip hukuk çerçevesinde bu tehlikeleri ortadan kaldırmak için de ayrıca mücadeleler vermiştir. Devletimiz, bir kez daha dünyaya, halkın iradesinden başka hiçbir gücün olmadığını göstererek, daha güçlü adımlarla siyasi ve ekonomik varlığını katbekat artırmıştır." dedi.

Bekdemir, "Ulusal anlamda devletimizin önderliğinde, halkın cesaretiyle kazandığı bu zafer, ülkemizin kötülüğünü arzulayan,  rant sağlamaya çalışan dünya ülkelerine karşı büyük bir ders niteliği taşımaktadır. Türkün ve Türk milletinin gücünün bir kez daha gösterildiği bu gecede bizler, TÜGİK çatısı altında Genel Başkanımız Erkan Güral önderliğinde kurduğumuz Sakarya GİAD olarak, darbenin ilk anından itibaren başta Sakarya Valiligi olmak üzere şehrimizin birçok noktasında bir araya gelerek bu kutlu mücadelenin bir parçası olduk." dedi.

Bekdemir, "Buna ek olarak Sakarya GİAD’ın sosyal medya hesapları ve dijital ağlarında yapılan duyuru ve paylaşımlarla üye arkadaşlarımız koordine olup demokrasi nöbetine devam etti. Yine bu süreçte Sakarya'nın verdiği mücadele ulusal platformda dikkat çekerken şehrimizin gösterdiği birlik ve beraberlik, genç iş insanları olarak bizlere büyük bir örnek teşkil etti. TÜGİK’e bağlı Sakarya GİAD olarak kuruluşumuzdan itibaren ülkemizin ve şehrimizin menfaatleri adına şehrimizin dinamikleriyle birlikte hareket ettik. Yürüttüğümüz faaliyetlerimizi gelecek dönemlerde artırarak daha sürdürülebilir bir hale getireceğiz." dedi.

Bekdemir, "Bunu yaparken de en önemli silahımız güçlü ekonomimiz ve birlik beraberliğimiz olacaktır. Bundan sonrası için şehrimizin sanayicileri, yatırımcıları olarak duraksamadan, cesur ve emin adımlarla ilerleyerek genç girişimcilere yol göstermeliyiz. Çünkü bu hain teşebbüse karşı alınan başarı iş dünyasında da etkilerini göstermiştir. Bizler şehrimizin ve ülkemizin birliğini, değerlerini yaşatmak adıma bir araya geldik. İş dünyası daima güven ve huzur ortamında şekillenir." dedi.

Bekdemir, "Bu güveni ve huzuru istikrarlı hale dönüştürmeliyiz. İş dünyasının temsilcileri olarak her zaman yan yana yer alıp, ülkemizin dışarıdan ve içeriden karşılaşabileceği tehditleri püskürterek, ihanet girişimlerine fırsat vermemeyi temenni ediyoruz. Sakarya GİAD ailesi olarak ülkemizin geleceğine yönelik gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimini kınıyor, 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Başta devletimiz olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza, polisimize ve aziz milletimize sonsuz minnetlerimizi sunarız." dedi.