Söz konusu ziyarete Başkonsolos Darnell ve heyetinin yanı sıra, SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, Yurtdışı İş Geliştirme Komisyonu Başkanı Ali İhsan Güneş ve Komisyon Üyeleri, Ticareti Araştırma ve Geliştirme Komisyonu Başkanı Behlül Bayrak, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mertcan Korkmaz ve 24. Dönem İstanbul Milletvekili Faik Tunay iştirak etti.

Ziyarette, ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkiler, Sakarya’nın yatırım potansiyeli, gelişen ekonomi ile birlikte Türkiye ve Sakarya’nın ABD ekonomisi açısından önemi üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren SATSO Yönetim Kurulu Başkan A .Akgün Altuğ, “ Sakarya, hem sınai hem de zirai anlamda üreten, istikrarlı bir şekilde büyüyen ve Türkiye’nin en büyük şehirlerine giden yolların kesiştiği oldukça önemli jeopolitik konuma sahip bir şehirdir. Şehrimiz 1999 yılında yaşadığı ve ağır kayıplar verdiği Marmara Depreminin ardından yüksek bir hızla toparlanmış ve ülkemizin ekonomisinde söz sahibi iller arasındaki yerini almıştır. 5.2 milyar dolarlık ihracat ile ülke genelinde 7. sırada bulunmakta ve 2.7 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirmektedir ki bu rakamlar ile ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 193’lere ulaşmakta, bu istatistikte ilimizi bu alanda zirvede tutmaktadır. Şehrimizde bulunan 9 tane Organize Sanayi Bölgemizde üretimimizin büyük bir bölümünü gerçekleştiriyor, bu bölgelerde de 230 bin insanın istihdam edilmesini sağlıyoruz. Projeleri devam organize sanayi bölgelerimizi de devreye sokarak şehrimizi kalkındırmaya, ihracatımızı 10 milyar dolar ve ihracatçı firma sayımızı da 1000 firmaya çıkarmayı hedefliyoruz. Şehrimiz sahip olduğu üretim kapasitesi, iş gücü, tarım potansiyeli, dünyaya açılan kapısı Karasu Limanı, ihracat kültürü, güçlü yatırımlara ev sahipliği yapması ve her geçen gün daha da büyüyüp gelişmesi ile sadece bölgemizin değil, tüm dünyanın dikkatini çekmeye devam etmektedir. “ ifadelerini kullandı.

Sakarya’yı ve Sakarya Ticaret Odası’nı ziyaret etmekten memnuniyet duyduğunu belirten Amerika Başkonsolosu Daria Darnell, şehrin oldukça verimli bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Başkonsolos Darnell, şehir, ekonomi ve yatırımcı ilişkileri ile ilgili sık sık sorular sorduğu konuşmasında, “ Sakarya çok büyük ve gelişmiş bir şehir olarak dikkat çekiyor. Bizler Amerika Birleşik Devletlerinden bu şehre yatırım yapmak isteyen firmalar ile Sakarya’dan bizim ülkemize yatırım yapmak isteyen firmalar arasında bir köprü oluşturmak istiyoruz. Sakarya’daki işsizlik oranının ülke geneli ile kıyaslandığında düşük olduğu ve bunun yanı sıra gelirin yüksek olduğu, üretimin de ülkede birçok şehir ile yarışır vaziyette olduğunu görüyoruz. Bizler daha çok Amerikan yatırımının bu şehirde ve ülkenizde aktif olmasını istiyoruz. Başkonsolosluk olarak Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile ilişkilerimizi de daha ileriye götürmeyi umuyoruz.” diye konuştu.