Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ön gösterimi yapılacak yerli otomobil ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, "Türkiye yıllardır kurduğu hayali gerçeğe dönüştürüyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Bilişim Vadisi'nde yerli otomobilin ön gösterim toplantısına katıldı. Program öncesi açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Öncelikle bugün ülkemiz açısından çok önemli bir gün. Türkiye'nin lig atlayacağı, Avrupa liginin üzerine çıkacağı bir gün. Cumhurbaşkanımız bu görevi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımıza takdir ettiğinde TOBB Başkanımız bunu Türkiye'deki beş tane önemli babayiğit ile birlikte otomobilin tanıtımını gerçekleştireceğiz. Türkiye açısından, gelecek açısından, ihracat açısından önemli. Artık inşallah yerli ve milli otomobilimize 2022 yılından sonra hep birlikte binip, memleketimize daha çok iş yapmanın gayreti ve çabası içerisinde olacağız. Projede emeği geçen başta Cumhurbaşkanımıza, iş insanlarımıza ve TOBB Başkanımıza olmak üzere mühendislerimize çok teşekkür ediyorum. Türkiye yıllardır kurduğu hayali bugün gerçekleştirmekte ve artık yollara çıkma zamanı. Ayrıca dünyaya ihracat etme zamanını da hep birlikte göreceğiz" dedi.

OGG CEO’su Gürcan Karakaş projeyi anlatıyor. Karakaş, "Dünyada otomotivle ilgili oyunun kuralları yeniden yazılıyor. Otomobil akıllı bir cihaza dönüşüyor." dedi.

BÜYÜK SÜRPRİZ

- Yerli otomobilin tanıtımında büyük sürpriz. 58 yıl önce üretilen ilk yerli otomobil olan 'Devrim', Eskişehir'den Gebze'ye getirildi.

YERLİ OTOMOBİLİN ÖZELLİKLERİ

Etkinlik alanında bulunan yerli otomobilin şasesi dikkat çekiyor. 30 dakikanın altında hızlı şarj imkanı veren otomobil, 300 km ve 500 km menzil opsiyonlarına sahip. Araçta, gelişmiş batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya paketi mevcut. Otomobilde, 200 beygir güç ile 7.6 saniye, 400 beygir güç ile 4.8 saniye altında 0-100 km/s hızlanma kapasitesi bulunuyor.

Yerli otomobil, sürekli olarak merkeze bağlı olacak ve bazı sistem güncellemeleri sürücünün bile hissedemeyeceği şekilde giderilecek. Ayrıca bakım ve parça değişimi gerektiren arıza durumlarında ise sistem, direkt olarak bakım noktasıyla iletişime geçecek. Yerli otomobil otonom sürüş teknolojisine sahip olacak. Trafik sıkıştığı zaman otomobil kendiliğinden durup kalkabilecek. Sürücünün direksiyonla kontrol etmesine gerek kalmayacak.