Sakarya, yine bir şeyh ile ulusal gündemine oturdu. 

Sözcü gazetesinin manşetine taşıdığı o haberde, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Mehmet Sarıbıyık ve İl Müftüsü Hasan Başiş'in, kendisini 21 tarikatın lideri' olarak tanıtan Iraklı şeyh Muhammed Hüseyni'nin huzuruna çıktığı, boy boy fotoğraf çektirdikleri, Irak asıllı Şeyh Muhammed Hüseyni'nin İstanbul Sultanbeyli'deki karargahına gidip hediyeler verdikleri ve iftar düzenledikleri ifade edildi. 

Sakarya protokolünden bazı isimlerin Iraklı şeyh Hüseyni'ye gerçekleştirdiği ziyaret ülke gündemine otururken, birçok kesimden de tepki geldi. 

İŞTE O ZİYARETLERİN PERDE ARKASI
Sakarya protokolünden bazı isimlerin İstanbul'da Şeyh Muhammed Hüseyni'ye yaptıkları ziyaretin perde arkası ortaya çıktı. Medyabar'ın haberine göre, Şeyhin 2020 yılının Eylül ayında Sakarya'ya eğitim görmek üzere Somalili gençleri getirmek istediği, Cemaat evi ve tarikat gibi yerlerde gençleri barındıracak yer aradığı ortaya çıktı.

Bu konu Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, SUBÜ Rektörü Mehmet Sarıbıyık, İl Müftüsü Hasan Başiş'e gidince Şeyh Muhammed Hüseyni ile bir görüşme yapıldı.

Çocukların cemaat evi ve tarikat evlerine gitmesine razı olunmayacağını açıklayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, SUBÜ Rektörü Sarıbıyık ve İl Müftüsü Hasan Başiş, KYK yurtlarında para karşılığında okumak isteyen Somalili gençlerin "misafir öğrenci" statüsünde barındırılması için girişimde bulundu.

SOMALİLİLER KYK'YA YERLEŞTİRİLDİ
Yapılan çalışma sonucunda Türkiye'ye gelen Somalili gençler cemaat ve tarikatlarda değil KYK yurtlarında barındırıldı. Sakaya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Rektör Prof. Dr. Sarıbıyık ve İl Müftüsü Hasan Başiş Somalili gençlerin KYK yurdunda 'misafir öğrenci statüsünde' para karşılığında kalmasının önü açılırken öğrenciler devletin KYK yurduna yerleştirilmiş oldu.

NEDEN 3 KEZ ZİYARET EDİLDİ?
Şeyh Muhammed Hüseyni'nin  Somalili çocukların kalacak yer sorununu  çözmek için Adapazarı'na gelmesi yapılan ilk ziyaret oldu. Şeyh Muhammed Hüseyni'nin ikinci kez de Ramazan ayının başında öğrencileri ziyaret etmek için Adapazarı'nda öğrencilerle beraber iftar açtığı öğrenildi. Ramazan ayında yaptığı ziyarette Şeyh Muhammed Hüseyni, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy,  Rektör Sarıbıyık ve İl Müftüsü Hasan Başiş'i de ziyaret etti.

İL MÜDÜRLERİ VE REKTÖR ŞEYH'İ NEDEN İSTANBUL'DA ZİYARET ETTİ?
Bir program için İstanbul'a giden Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, İl Müftüsü Hasan Başiş ve İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'un katıldıkları o program sonrası Şeyh'i İstanbul'da ziyaret ettikleri ulusal basına yansıyan o fotoğraflarında o gün çekildiği anlaşıldı.  Somaliden gelen öğrencilerin durumu hakkında bilgi vermek ve yapılan ziyaretin iadesi amacıyla yapılan bu ziyaretinde altına bşka bir şey aranmaması gerektiği vurgulandı. 

ARİF ÖZSOY AÇIKLAMA YAPTI: ÖĞRENCİLERİN SORUNLARINI GÖRÜŞTÜK
Sakarya Gençlik Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Şeyh Hüseyni'ye yaptıkları skandal ziyaretler için şu açıklamayı yaptı: “Sakarya'da 132 ülkeden yabancı öğrenci var. Şeyhin de maddi anlamda destek olduğu, ülkemize gelmesine vesile olduğu öğrenciler vardı. Bu öğrencilerden bazılarının yaşadığı maddi sıkıntıları vardı. Kendisini ziyaret edip sıkıntıları konuştuk.”