2022 yılı yatırım programı resmi gazetede yayınlandı. Yayımlanan yatırım programında Sakarya ile ilgili çok önemli hizmetlerde yer aldı.

SAKARYA TARİHİNDE BİR İLK
2021 yılı yatırım bütçesine son anda alınan 1000 yataklı şehir hastanesine 2022 yılında da 772 milyon TL ödenek ayrıldı. 1 milyar 582 milyon TL bütçeli hastaneye 2021’de ayrılan bütçe ise 100 milyon TL idi. Yani Sakarya Şehir Hastanesine toplam bütçesinin yarısı şimdiden tahsis edilmiş oldu.

Bu ödenek Sakarya tarihinde bir proje için bir kere de ayrılan en büyük ödenek oldu.

İnşaat çalışmaları başlayan Sakarya Şehir Hastanesinin 2023 yılında bitirilmesi öngörülüyor.

1 KAMPÜSTE 4 AYRI HASTANE
Şehir hastanesi Sakarya’da vatandaşların tek bir kampüste sağlık ihtiyaçlarını karşıladığı, en ileri teknoloji ile donatılan sağlık üssü, mükemmeliyet merkezi olacak. Şehir hastanesinin yatak kapasitesi bin 564’e çıkabilecek donanımda planlandı. Hastane bünyesinde genel, kadın doğum ve çocuk, onkoloji, KVC olmak üzere 4 ayrı hastane olacak. Yatak dağılımı hastanelere göre farklılık gösterecek. Buna göre, Genel hastane 428, kadın doğum ve çocuk hastanesi 154, onkoloji 151, KVC hastanesi 100 yataklı olacak.

183 YOĞUN BAKIM
Tanı ve tedavide büyük zaman, kolaylık sağlayacak görüntüleme cihazları son teknolojiye sahip olacak. Şehir hastanesi her branştan 300 poliklinikte hasta kabulü yapacak. Uluslararası standartlarda laboratuvarları, 33 ameliyathane, 15 doğum salonu ile hizmet verecek. Şehir hastanesi ile birlikte yetişkin ve yeni doğan dahil olmak üzere 183 yoğun bakım yatağı da hizmete girmiş olacak.

AMBULANS HELİKOPTER İÇİN HELİPORT
Özellikli birimlerden diyaliz ünitesi; yetişkin ve çocuk dahil olmak üzere 25 yatakla, palyatif servis 10 yatakla, yanık kliniği 10 yatakla, enfeksiyon hastalıkları 10 yatakla hizmet sunacak. İyotlu tedavi ünitesinde 4 yatak, kemik iliği ünitesinde; yetişkin ve çocuk dahil 30 yatak yer alacak. Acil servis 70 müşahede yatağı, 13 poliklinikle hasta kabulü yapacak.

Ayrıca acil vakalarda büyük rol oynayan ambulans helikopterlerin iniş ve kalkış yapabileceği heliport inşa edilecek.

(haberfokus.com)