Sakarya Barosu olağan kongresi öncesinde başkan adaylığını açıklayan avukat Akın, son zamanlarda camianın kanayan bir yarasını gündeme taşıdı. 

Av. Akın yaptığı yazılı açıklamada şu sözlere yer verdi:

"Meslektaşlarımızın ekonomik yönden zorlandığı, genç avukatların ise kiralarını dahi ödeyemediği bir ortamda Sakarya Resmi Daireler Kampüsünde hazineden kiralandığı anlaşılan dükkanda danışmanlık hizmeti verdiği yalanına, perdesine sığınan ve avukatın sunması gereken hizmeti gayri hukuki ve gayri ahlaki bir şekilde verenler var. Vatandaşlar bu yetkin, ehil olmayan kişinin Avukatların vermesi gereken hizmeti vermesi nedeniyle hak kayıplarına uğrayacaktır. Avukatların gözü önünde yaşanan bu rezillik meslektaşlarımızı rencide etmektedir.

Bu durum uzun süredir devama etmektedir. 1136 Sayılı Avukatlık Kanunun 63 Maddesinin 3 fıkrası uyarınca bu kişilerin fiili suçtur. Avukatlara ait yetkileri kullananlar bir yıldan üç yıla kadar hapis ve bin güne kadar hapis cezası ile cezalandırılırlar. Sakarya Resmi Daireler Kampüsü içerisinde yer alan bu dükkandaki tabelaları bir avukat yazıhanesine asmış olsa Baro Disiplin Kurulu tarafından Avukata disiplin cezası verilir. Avukatın yapamadığını Avukat olmayan Sakarya Resmi Daireler Kampüsünde tüm Resmi dairelerin ortasında nasıl yapabilmektedir?

Adli yılın yeni başladığı bu günlerde bu durumun uzun zamandır sürüyor olması nedeniyle Kamuoyu ile paylaşılması zorunludur. İlgili kurumlar, merciler gereğini yapmalıdır."